Шампионът Марица с нова убедителна победа в НВЛ

Утре пловдивчанки и Берое отново ще се срещнат, този път в полуфинален двубой за Купата на България

Шампионът Марица с нова убедителна победа в НВЛ
Марица (Пловдив) спечели поредната си бърза победа в Национална волейболна лига Демакс. 

Тази вечер в зала „Сила“ шампионките надиграха Берое (Стара Загора) с 3:0 (25:19, 25:20, 25:9) за 65 минути и вече имат актив от 12 успеха и 36:1 гейма в челото на таблицата с класирането. 

Момичетата от Града на липите са пети с шест победи от 13 мача.

От самото начало на двубоя двата отбора се впуснаха в здрава битка за всяка точка. Получиха се хубави, дълги разигравания, които момичетата на треньора Лазар Лазаров в повечето случаи печелеха. Така те поеха контрол върху резултата и взеха гейма с 25:19 с чудесна атака на Александра Миланова за последната точка. На свой ред, волейболистките на наставника Диян Боюклиев взеха предимство и водеха в резултата през първата половина на втория гейм. Постепенно Жълтосините намалиха разликата, а с два поредни аса на Виктория Коева излязоха напред с 14:13.

Геймът продължи много равностойно до 19:19, но със серия от успешни сервиси на Миланова, гарнирана с ас за 24:19, Марица стигна до геймбол. Секунди по-късно Златина Друмева заби успешно за 25:20. Домакините влязоха в третата част с мощно 5:0 при сервиси на Петя Баракова и на практика предрешиха изхода от мача. При пълно надмощие те спокойно доведоха мача до успешен край, а победната точка за категоричното 25:9 направи Миланова директно от начален удар.

С общо 19 точки, включително и пет аса, Александра Миланова стана топреализатор на мача. Виктория Коева добави 10 към актива на победителките.

Утре от 16:00 часа, отново в зала „Сила“, двата тима ще се срещнат и в полуфинален двубой за Купа България, а финалът на надпреварата е в Пазарджик този петък. 

В следващия си мач от НВЛ пловдивчанки посрещат Казанлък Волей (Казанлък), но датата и часът все още не са уточнени.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки