Диого Виана: Мачът с Левски, който напуснахме беше скандален

Бившият футболист на Литекс и ЦСКА си спомни за злополучния мач на "Герена"

Диого Виана: Мачът с Левски, който напуснахме беше скандален

 Бившият футболист на Литекс и ЦСКА Диого Виана заяви, че мачът с Левски, когато ловчанлии бяха изведени от терена от директора на тима Стойчо Стоилов, е бил скандален, като завинаги ще остане в съзнанието му. 31-годишният португалец даде интервю за местното издание Abola, в което говори за престоя си в България, преминаването от Литекс в ЦСКА, както и за разликите между София и Ловеч.

"В Литекс отидох заедно с Арсенио Нунеш. За българското първенство клубът е това, което е Брага за португалското. За челото се бореха Лудогорец, Левски и Литекс. ЦСКА пък бе в трета дивизия заради финансови проблеми. Литекс плащаше добре, имахме добри условия, но градът бе много малък и с ограничени възможности. Апартаментите бяха неприятни, нямат нищо общо с това, с което ние сме свикнали. Нямах никакви удобства. През следващия сезон живеех в София, където всичко е коренно различно. Това е развит град с много неща за правене - има молове, ресторанти. Когато обаче напуснеш София, все едно е паднала бомба".

"Имам много истории от България, но най-интересната е, когато президентът на Литекс извади отбора от терена. В онзи мач се борехме с Левски за второто място. Ако бяхме спечелили щяхме да сме втори. Истината е, че в онзи мач се случиха доста странни неща, самият двубой бе скандален. Ние поведохме с 1:0 на стадиона на Левски, но веднага след попадението съдията изгони наш футболист. В 45-ата минута пък даде дузпа срещу нас. Кадрите са в интернет - нашият играч въобще не докосва опонента си, но въпреки това е дадено нарушение и той е изгонен. Те изравниха, докато ние останахме с девет души. Нашият президент е гледал мача по телевизията и веднага се е обадил на спортния директор да изведе отбора от терена. Той слезе от ложите и ни каза да се прибираме. В съблекалнята си говорихме, че ще загубим служебно с 3:0, но поне ще дадем урок, на хората отговорни за този мач".

"Това обаче не бе краят. Скандалът с изваждането на тима стигна до съда и Литекс бе пратен в долната дивизия. Последните три месеца пък играхме без публика. Интересното бе, че президентът на Литекс бе собственик на ЦСКА. Клубът бе в трета дивизия заради дългове. Той обаче плащаше за всичко и така отборът се завърна в елита, като всички играчи от Литекс преминаха в ЦСКА. По този начин и аз се озовах там. ЦСКА е огромен клуб в България. Имам много титли, по трибуните пък винаги има факли, хореография. Много ми харесваше. Преживявах много добри моменти, феновете ме харесваха, живеех в хубав апартамент в София - съвсем различна реалност. В отбора пък имаше и други португалци, което беше супер. С Руи Педро, Давид Шимао и Рубен Пинто бяхме в отлични взаимоотношения и бяхме почти като братя", каза Виана.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки