Кахлина: Показах защо съм в Лудогорец

Вратарят даде обширно интервю

Кахлина: Показах защо съм в Лудогорец

 Хърватският вратар Кристиан Кахлина направи своя официален дебют за Лудогорец при победата над Локомотив (Пловдив) с 2:1 в турнира за Купата на България. Срещу "смърфовете" Кахлина пази добре, като на няколко пъти спаси вратата си от сигурен гол. Няколко дни след двубоя дошлият от хърватския Горица страж даде интервю за клубния сайт, в което говори за мача с Локомотив, конкуренцията в българския футбол и кариерата си.

 
Как оценяваш дебюта си срещу Локомотив (Пловдив)?
 
- Мисля, че показах класата си. Мачът не бе лек. Подобни двубои са много важни, защото няма реванш. Не можеш да поправиш грешката си, ако направиш такава. Доволен съм, че победихме. Защото променихме тактиката в сравнение с предните срещи. 7-8 човека не играха също. Важното е, че се класирахме на полуфинал, а аз бях на ниво.
 
Медиите и феновете дадоха висока оценка на представянето ти?
 
- Не чета много вестници и сайтове в България, защото са на кирилица и не ги разбирам. Знам, че един журналисти може да повлияе на един футболист в зависимост дали пише позитивно или негативно за него. Радостен съм, че за мен се пише предимно позитивно. Така е било и този път. Пак повтарям - смятам, че пазих добре срещу Локомотив. Показах защо съм дошъл в Лудогорец. Пожелавам си да продължа по този начин.
 
Близо месец си в Лудогорец. Как намираш отбора?
 
- Клубът е на едно много високо ниво. Във всички аспекти. Базата е невероятна. Предлага всякакви удобства за футболистите, както трябва да бъде. Такава база имат само големите клубове от Западна Европа. В Хърватия подобен камп има Динамо (Загреб), но не съм сигурен, че е толкова хубав. За отбора мога да кажа, че също е много добър. Има сериозна класа, но съм убеден, че момчетата могат още повече. Вижда се, че от мач на мач играем все по-добре. И тази тенденция ще продължи.
 
Какво е мнението ти за българския футбол?
 
- Изиграхме добри мачове срещу класни съперници, които имат силни футболисти. Гледах срещите с ЦСКА-София в Разград и гостуването на Локомотив (Пловдив). Играчите на двата отбора направиха всичко възможно да се противопоставят на Лудогорец по най-добрия начин.
 
Как оценяваш конкуренцията в лицето на ЦСКА, Локомотив (Пловдив) и Арда?
 
- ЦСКА е добър отбор. Може би е малко по-силен от Локомотив (Пловдив), защото има добри футболисти. Но Локомотив е силен в турнирните мачове. Не случайно печелят купата на България два пъти през последните години. Отборът е компактен, играе с една схема вече 3-4 години. Арда също е добър отбор, чиито футболисти знаят какво искат и как да го постигнат. Мачът с тях в Разград въобще не беше лесен, както си спомняте. Бих отличил Арда в тактическо отношение.
 
 
Българското първенство по-силно ли е от хърватското?
 
- Засега не бих направил такова сравнение. Прекалено кратко съм в България. Мога само да повторя, че отборите, срещу които играхме са силни и класни. Откакто съм в Лудогорец не сме срещали отборите от долната част на таблицата и не съм наясно с техните възможности. Мога да ви гарантирам, че хърватското първенство е силно. Федерацията инвестира много пари в подобряването на качеството на терените. Имаме 6-7 хибридни терена, сега ще направим още 4 такива. Това вдигна сериозно нивото на футбола в първа лига. Вече няма лоши игрища в Хърватия, което е най-важното. Знам, че и в България има няколко стадиона с отлични терени.
 
Няколко лични въпроса. Как се запалихте по футбола?
 
- Като малък случайно открих, че мога да бъда вратар. Играхме с топки и аз винаги ги хващах между вратите на двора. Бях най-добрият. Впоследствие сериозно започнах да тренирам футбол в академията на Давор Шукер. След това съм играл за всички юношески отбори на Динамо Загреб.
 
Кой е любимият ви отбор?
 
- Барселона. Стилът им винаги ми е допадал най-много.
 
От кой вратар си се учил?
 
- Докато бях юноша любимец ми беше Джанлуиджи Буфон. Той бе най-силният вратар в света преди години. След това любимец ми стана Тер Щеген от Барселона. Той има стил, който аз следвам.
 
Разкажи нещо за семейството си?
 
- Имам приятелка. Заедно сме вече 10 години. Нямам деца. Миналата година трябваше да сключа брак с нея в Загреб, но заради пандемията от КОВИД-19 я отложихме за 11 юни 2021 г. Надявам се сега всичко да е наред
Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки