Красен Кралев откри изцяло обновената и модернизирана зала за лека атлетика в Русе (СНИМКИ)

Това е поредният изцяло реновиран обект в Русе

Красен Кралев откри изцяло обновената и модернизирана зала за лека атлетика в Русе (СНИМКИ)

Водачът на листата на ГЕРБ в Русе Красен Кралев откри изцяло реконструираната и модернизирана закрита писта и зала за лека атлетика в спортен комплекс "Ялта" в Русе.

Заедно с него, обновената спортна зала разгледаха кандидатите за народни представители от ГЕРБ Пламен Нунев, Георги Кръстев, Асен Станчев и Евгени Игнатов, който е един от най-титулуваните ни лекоатлети и настоящ председател на СЛАК "Дунав".

Големият ремонт стартира в началото на тази година с финансиране, осигурено от Министерството на младежта и спорта, в размер на 150 000 лева. Това е поредният изцяло реновиран обект в Русе.

Малката зала с около 40-50-метрова писта беше в изключително лошо състояние в края на миналата година. Тя не бе ремонтирана основно откакто е направена преди 50 години. Приключилата вече реконструкция включва подмяна на амортизираната дървена дограма с нова PVC, цялостно освежаване на стените, подновяване на окачен таван и подова настилка, хидроизолация, външна мазилка и ново ел.табло.

Най-важно за русенските лекоатлети е полагането на специализирана настилка тип „in situ”, която е от особено значение за трениращите деца и младежи в отоплената през зимните месеци зала.

"Щастлив съм, че това е поредният спортен обект в Русе и страната, който изцяло модернизирахме. Вярвам, че тази зала ще бъде дом за десетки бъдещи атлети – новите Христо Марков, Евгени Игнатов, Анелия Нунева и други наши рекордьори, с които се гордеем“, заяви водачът на листата на ГЕРБ в Русе Красен Кралев.

"Благодаря на министър Кралев, който осигури необходимите средства за реконструкцията на залата. Неведнъж съм казвал, че Министерството на младежта и спорта е най-големият инвеститор в областта през последните години. Знаете, че в момента се изграждат футболни игрища в Щръклево, Бяла и Борово, както и площадки за стрийт фитнес в Ценово, Сливо поле, Две могили и Полско Косово. Предстои да бъде открита и спортната зала в град Бяла, с финансиране от правителството“, припомни Евгени Игнатов. Според него с милионите левове, инвестирани в спортна инфраструктура, са създадени отлични условия за подготовка, което ще доведе и повече деца в залите.

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

Нургюл Салимова с нова победа в Рейкявик

Вижте подробности

Манол Иванов: Надявам се, че заедно ще променим нещата

Вижте какво заяви кандидатът за президент на БФС

Делегатите отсвириха екипа на Бербатов

Вижте подробности

Разкритие: Агенти на ДАНС следят Конгреса

Вижте подробности

ФИФА удари на камък с новите правила за агентите

Германският съд отхвърли жалбата на централата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки