ТРИЛЪР В МИЛАНО: Погба влезе от пейката и за 2 минути прати Юнайтед на четвъртфинал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Милан отпадна от Лига Европа след минимална загуба на „Сан Сиро“

ТРИЛЪР В МИЛАНО: Погба влезе от пейката и за 2 минути прати Юнайтед на четвъртфинал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед отстрани Милан и се класира за четвъртфиналите на Лига Европа, след като спечели с 1:0 като гост и продължи напред с общ резултат 2:1.

Големият сблъсък на „Сан Сиро“ бе решен от резервата Пол Погба, който се разписа в игра две минути след появяването си на терена. 

Той и звездата на домакините Златан Ибрахимович се възстановиха от травми, но бяха оставени на пейката от двамата треньори, за да бъдат пуснати в игра след почивката.

От своя страна бившият нападател на „червените дяволи“, който се завърна в шведския национален отбор, бе най-близо до гола за „росонерите“ и можеше да изравни четвърт час преди края, но Дийн Хендерсън блесна със спасяване.

Той направи и две важни такива през първото полувреме. В него по-добре се представиха домакините, макар че гостите започнаха по-силно.

Бруно Фернандеш обаче пропусна, а после същото стори и младокът Пиер Калулу. Постепенно обаче Милан овладя инициативата и Франк Кеси стреля опасно, но Хендерсън отрази. 

В 21-ата минута Даниел Джеймс падна на тревата след съприкосновение с противник в наказателното поле, но Феликс Брих подмина ситуацията и играта продължи. 

Секунди по-късно "росонерите" организираха страхотна контраатака, завършила с удар на Ернандес, въпреки че може би по-доброто решение бе да комбинира със свой съотборник. 

В края на първата част Алексис Салемакерс получи пас по трева и шутира мощно, но Хендерсън отново бе на висота. Малко по-късно Раде Крунич пропиля страхотен шанс да открие резултата, засичайки покрай целта. 

Така почивката дойде при нулево реми, а по време на нея Оле Гунар Солскяер замени играещия с травма Маркъс Рашфорд с възстановения от такава Пол Погба и това се оказа отличен ход. 

Само 2 минути, след като влезе в игра, френският национал изведе Юнайтед напред. Халфът се възползва от една спорна топка в наказателното поле на Милан, за да я прати отблизо с мощен шут в горния ляв ъгъл и да ликува.

След това на терена се появи и Златан Ибрахимович, който пък бе най-близо до гола от домакините.

В 74-ата минута бившият нападател на Юнайтед бе над всички в пеналта и засече с глава центриране отляво, но Дийн Хендерсън отново се намеси решително, за да отрази.

В 77-ата минута Фернандеш изпълни пряк свободен удар, но не затрудни Донарума. Последва пробив на Ернандес и добра изява на Люк Шоу. 

Пет минути преди края на редовното време Скот Мактоминей пресече опасен пас, след който Хендерсън улови, а в 88-ата минута Погба стреля с глава, но над вратата. 

В даденото продължение на срещата Милан опита всичко, но не съумя да избегне отпадането си от турнира и така Юнайтед продължи напред.

Милан - Манчестър Юнайтед 0:1 (общ резултат 1:2)
0:1 Пол Погба (48)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ
:

МИЛАН: Донарума, Калулу, Томори, Кяер, Тео Ернандес, Крунич, Кесие, Мейте, Кастилехо, Чалханоглу, Салемакерс;

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Хендерсън, Шоу, Магуайър, Линдельоф, Уан-Бисака, Фред, Мактоминей, Джеймс, Бруно Фернандеш, Рашфорд, Грийнууд;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки