"ЧЕРНО-БЯЛ" ЕКСПРЕС: Локо (Пд) "преплува" Арда и пак задмина ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Чудовищна грешка на домакините реши мача за 0:2

"ЧЕРНО-БЯЛ" ЕКСПРЕС: Локо (Пд) "преплува" Арда и пак задмина ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Локомотив Пловдив победи Арда с 2:0 като гост в мач от 22-ия кръг на Първа лига. Точни за „смърфовете“ бяха Кристиян Илич и Димитър Илиев в началото на второто полувреме. 

Така Локомотив дръпна с пет точки пред Арда, който се намира на 4-то място. Освен това "смърфовете" надвиха кърджалийци, които се намират в отлична форма и дълго време не познаваха вкуса на поражението на "Арена Арда".

До изиграването на първите десет минути от мача удари към двете врати липсваха. Веднъж Арда застраши вратата на "смърфовете" след центриране от фаул, но защитата на пловдивчани се справи. В 13-ата минута Димитър Илиев стреля встрани от вратата. Капитанът на Локомотив намери топката с удар от пеналтерията, но шутът му беше неточен. 

В 20-ата минута Спас Делев бе близо до това да отбележи с хубав удар от въздуха. Той намери топката след изчистване на Дейвид Малембана. Ударът на Делев обаче срещна тялото на защитник в черно-бяло за радост на Илко Пиргов. В 27-ата минута Малембана се нагърби с изпълнението на свободен удар. Бранителят стреля много добре, пращайки топката под горната греда с нужната точност и сила. Караджов обаче показа завиден рефлекс и успя да избие. 

В 31-ата минута Бирсент Карагарен намери Георги Минчев в наказателното поле. Центрирането на крилото беше меко и ударът на Минчев с глава не затрудни Караджов. Две минути по-късно Кристиан Илич подаде технично към Димитър Илиев с пета. Капитанът на Локомотив стреля от движение, което принуди Караджов отново да се намесва.

В 47-ата минута Илич изведе гостите напред в резултата. Лукас Салинас пусна добро подаване към Димитър Илиев, капитанът на Локомотив върна топката назад малко зад точката за дузпа, а там Илич стреля силно. Топката се отби в крака на Александър Георгиев и се насочи точно под горната греда, с чиято помощ ударът попадна във вратата на Караджов.

В 54-ата минута пловдивчани нанесоха втори удар. Таравел и Караджов не се разбраха, което позволи на Димитър Илиев да отнеме топката, да преодолее стража и да вкара в опразнената врата за 0:2. 

Минута след гола далечен шут на Лъчезар Котев беше париран от Илко Пиргов. В 65-ата минута Карагарен блокира опасен удар на Спас Делев и топката излезе в корнер. Малко след това Караджов спаси удар на Карагарен. 

 
 
Стартови състави: 
 
Арда: Караджов, Делев, Таравел, Георгиев, Коконов, Лозев, Петков, Мартинов, Крумов, Котев, Йорданов
 
Локо Пд: Пиргов, Алмейда, Малембана, Гомис, Салинас, Витанов, Цветанов, Карагарен, Илич, Д. Илиев, Минчев
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки