КРАХ ЗА ЦСКА! "Червените" паднаха от Берое, титлата вече е мираж (ВИДЕО+СНИМКИ)

Камбуров вкара от много дискусионна дузпа за 1:0, разликата с Лудогорец е 9 точки

КРАХ ЗА ЦСКА! "Червените" паднаха от Берое, титлата вече е мираж (ВИДЕО+СНИМКИ)

Берое спря серията си от 5 мача без победа с домакински успех над ЦСКА!

Старозагорци спечелиха с минималното 1:0 срещата от 22-ия кръг на efbet Лига и не позволиха на "червените" да съкратят изоставането си от лидера Лудогорец, а вместо това разликата стана още по-голяма и тя вече е 9 точки за шампионите. 

Единственият гол от дузпа малко преди края вкара Мартин Камбуров, който ознаменува по най-добрия начин своя стотен мач за Берое и вече има 250 попадения в елита.

Мачът ще остане в историята и с факта, че наставникът на домакините Димитър Димитров постави рекорд за най-много срещи начело на отбор от елита – 471, а трудният успех бе под номер 250 за Херо. 

На хлъзгавия терен в дъждовна Стара Загора двата отбора предложиха много битка и тактическа дисциплина, но малко голови възможности. 

Двубоят започна двуостро, като и двата отбора стигнаха до центрирания в наказателното поле, но те не донесоха опасност.

Първият точен удар в мача бе отправен от Гаюс Макоута в 9-ата минута, а 6 по-късно Камбуров бе изведен с дълъг пас, но Бусато излезе предвидливо и се намеси.

В 20-та минута Греъм Кери изпълни пряк свободен удар, но Ганев направи едно от няколкото си ключови спасявания в срещата, белязана от над 40 нарушения. 

Гостите организираха добра атака в 23-та минута, при която Чарлс получи в наказателното поле и се опита да намери Кайседо, но Мезаг се намеси и изчисти.

Пет минути по-късно Кери получи в наказателното поле и стреля, но топката излезе в корнер след рикошет. Пеняранда проби и стреля от малък ъгъл в 30-та минута, но Ганев се намеси.

Макоута отправи удар от далечна дистанция в 40-та минута, но Бусато отново изби. Две минути след това Хасани успя да отнеме пред наказателното поле и стреля от границата, но не намери очертанията.

В 44-та минута Фуртадо центрира в пеналта, а там Али пробва удар, но не намери рамките на вратата. В последната минута на първата част Макоута също пробва удар от дистанция, но бе неточен.

Играта продължи равностойно и в първите петнадесет минути на втората част, като и двата тима пробваха извеждащи подавания, но не се стигна до сериозна опасност.

Двамата наставници пък се опитаха да променят развоя на мача с промени в съставите. В 66-та минута Кери стреля от пряк свободен удар, но Ганев изби в корнер.

Макоута също се пробва с опасен изстрел от статично положение, но Бусато изби. После пък Ганев блесна със страхотно спасяване, след много мощен шут на резервата Тиаго в 72-ата минута.

Три по-късно топката бе центрирана в наказателното поле на Берое, където Кери стреля, Мезаг изби, но топката попадна в Кайседо. Нападателят обаче стреля над вратата.

В 82-та минута Макоута размени подавания с Конте и се озова на стрелкова позиция, но ударът му срещна тялото на играч в червено.

Пет минути преди края Берое получи право да изпълни дискусионна дузпа.

Резервата Ибрахима Конте изведе Алиун Фал в наказателното поле, а Бусато закачи неволно с коляно нападателя и съдията посочи бялата точка.

Зад топката застана Мартин Камбуров и безапелационно прати топката в мрежата – 1:0 и гол номер 52 за нападателя с екипа на Берое.

Гостите опитаха да отговорят със силен финален щурм, но вратарят на домакините направи 2 решителни спасявания.

Дълбоко в добавеното време Петър Занев успя да прати топката в мрежата след корнер, но попадението му бе отменено заради засада. 

След още две минути Тиаго стреля много опасно от границата на пеналта, но Ганев изби в корнер, а след него успехът на Берое бе узаконен. 

Така домакините събраха 46 точки и вече са само на 2 от четвъртия Арда и на 7 от четвъртия в таблицата ЦСКА.

Берое – ЦСКА 1:0
1:0 Мартин Камбуров (87, дузпа)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БЕРОЕ: 33. Генадий Ганев, 2. Джуниет Али, 5. Теди Мезаг, 6. Александър Цветков, 10. Гаюс Макоута, 11. Алиун Фал, 18. Илиас Хасани, 20. Стив Фуртадо, 22. Октавио Мерло, 25. Георги Ангелов, 91. Мартин Камбуров (к);

РЕЗЕРВИ: 1. Християн Василев, 7. Димо Бакалов, 9. Кукула, 17. Ибрахима Конте, 21. Кийлън Лебон, 73. Иван Минчев, 94. Илиян Стефанов;

Треньор: Димитър Димитров;

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 3. Жеферсон Телес, 8. Греъм Кери, 9. Адалберто Пеняранда, 11. Петър Занев (к), 17. Бисмарк Чарлс, 19. Иван Турицов, 21. Амос Юга, 4. Мено Кох, 28. Пламен Гълъбов, 30. Жорди Кайседо;

РЕЗЕРВИ: 25. Димитър Евтимов, 2. Юрген Матей, 7. Енрике Рафаел, 18. Брадли Мазику, 20. Тиаго, 24. Джером Синклеър, 27. Мартин Смоленски;

Треньор: Бруно Акрапович.



90+6 - КРАЙ НА МАЧА! Берое победи ЦСКА с 1:0 след гол от дузпа на Камбуров в исторически мач за Херо.

90+6 Берое се справи с центрирането и така печели мача!

90+5 Невероятно спасяване на Ганев! Тиаго отправи много силен и точен удар към долния ъгъл, но вратарят на Берое показа класа и отрази в корнер. 

90+3 Занев вкара гол за ЦСКА, който обаче е отменен заради засада, каквато повторенията  показаха, че имаше. 

90 - Четири минути добавено време на срещата и корнер за ЦСКА.

87 - Веднага след попадението си Камбуров бе заменен. 

87 - ГОООЛ ЗА БЕРОЕ - 1:0! Мартин Камбуров е безкомпромисен от бялата точка и вкара своя гол №250 в елита!

86 - Дузпа за Берое! Бусато скочи в краката на Алиун Фал и последният падна в пеналта, а съдията посочи бялата точка.

85 – Хасани получава жълт картон за нарушение срещу Греъм Кери.

81 - Страхотен пробив на Макоута, но Занев се намесва решително. 

75 – Невероятен шанс за ЦСКА! Кери засече едно остро центриране на Енрике, но Хасани успя пред голлинията да изрита топката напред.

73 – Силен шут на Тиаго, топката излизаше над вратата, но много близо и Ганев я докосна, за да е сигурен, че тя ще излезе в корнер. Защитата на Берое отново се справя с лекота след центрирането от ъгловия удар. 

71 - Свободен удар за Берое, но слабо центриране на Макоута. После Жеферсон фаулира резервата Конте.

68 - Нова смяна в ЦСКА. Пеняранда излиза, вместо него Тиаго.

66 – Кери стреля в далечния ъгъл, но Ганев внимаваше и отрази в корнер. След него играч на Берое бе над всички в пеналта и изчисти с глава. 

65 - Свободен удар за ЦСКА, на добра позиция.

57 - Октавио отстъпва мястото си на Ибрахима Конте в Берое.

57 – Енрике Рафаел вместо Бисмарк Чарлс в състава на ЦСКА. 

57 – Смени и в двата отбора. 

53 - Засада на Камбуров. 

51 – Жълт картон за Кайседо заради опасно влизане в центъра на терена. 

47 - Корнер за Берое, нищо опасно след изпълнението му, 

46 - Начало на второто полувреме. Няма промени в двата състава.

45+1 Край на първото полувреме. Берое - ЦСКА 0:0 до почивката.

45 - Една минута добавено време за първата част.

43 - След заучено изпълнение на статичното положение се стигна до опасно центриране към Камбуров, който обаче остана под топката и Кох изпревари Джуниет Али.

43 – Жълт картон за Петър Занев. Капитанът на ЦСКА фаулира Алиун Фал в средата на терена.

42 – Хасани отне топката от Кайседо, после се справи и със Занев, след което обаче опита неуспешно диагонален удар, вместо да потърси пас към един от двамата  си съотборници в предни позиции. 

40 – Опасно центриране на Макоута, но Занев бе на точното място и чисти в нов корнер, след който играта е спряна заради нарушение в атака. 

39 – Макоута отправи топовен изстрел от 30-ина метра, а Бусато боксира – ъглов за Берое.  

37 - След корнера защитата на Берое изчисти, после и Занев опита центриране, ала вратарят на домакините се справи, макар и от втория опит.

36 - ЦСКА имаше числено предимство пред наказателното поле на домакините, но Юга се забави и потърси подаване към Чарлс, който бе блокиран - ъглов за "червените". 

33 - Опит за атака на Берое е спрян с науршение от Греъм Кери.

30 - Пеняранда показа техника в средата на терена, но е спрян с цената на нарушение, секунди след него домакините правят още едно такова, но след него точно венецуелецът си поведе прекалено дълго топката и тя напусна терена в аут.

29 – Нарушение в атака на Амос Юга след изпълнението на ъгловия удар.

28 – Добра атака на гостите по десния фланг, но ударът на Кери е блокиран – нов корнер за ЦСКА.

28 - Корнер за ЦСКА, но Мезак чисти с глава.

25 - Бисмарк Чарлс е получил травма и получава лекарска помощ край страничната линия, след което се връща в игра, но Енрике Рафаел започна да загрява и е възможно да има принудителна смяна, ако новото попълнение на ЦСКА не успее да продължи.

25 – Кайседо спря контраатака на Берое с опасно влизане, но се разминава с устно предупреждение. 

23 – Опасно центриране към Камрубов, който бе блокиран от Занев в наказателното поле. 

22 – Кайседо бе изведен зад гърба на защитата и преодоля вратаря, но си затвори ъгъла и от аутлинията опита да върне към съотборник, но не сполучи с подаването. 

19 – Отлично спасяване на Ганев с една ръка, след силно изпълнение на свободния удар от Греъм Кери.

18 – Свободен удар за ЦСКА на отлична позиция, след като Бисмарк Чарлс бе спрян с нарушение пред дъгата на пеналта.

11 - Контраатака на Берое и корнер, след който се стига до още един ъглов удар в полза на домакините. 

10 - Пеняранда опита хитър пас към Кайседо, но вратарят на Берое пресече подаването.

9 – Първият точен удар бе отправен от Гаюс Макоута, който стреля силно от границата на наказателното поле, но Бусато се справи.

3. - Свободен удар за Берое в центъра на терена. След центрирането Бусато излезе и боксира неуверено, но след това успя да улови.

2 – Кайседо опита пробив, но бе спрян от Хасани. Корнер за ЦСКА - защитата на Берое се справи с центрирането.

1 – Начало на мача в Стара Загора, който ще остане в историята, защото наставникът на домакините Димитър Димитров-Херо става треньорът с най-много срещи в елита – 471!

 

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 1:1

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки