НА ОЛИМПИКО: Наполи зашлеви Рома и ги отдалечи от топ 4 (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Партенопеите" надвиха "вълците" с 2:0 и им нанесоха едва втора домакинска загуба за сезона

НА ОЛИМПИКО: Наполи зашлеви Рома и ги отдалечи от топ 4 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Наполи успя да победи Рома с 2:0 като гост в дербито на 28-ия кръг на Серия А. Двата гола за неаполитанци отбеляза Дрис Мертенс, който стигна до кота 100 попадения с екипа на "партенопеите". 

Така момчетата на Рино Гатузо успяха да излязат на петото място и то с мач по-малко. 

Гостите влязоха по-добре в мача и можеха да открият още в 5-ата минута, но капитанът Инсиние не уцели вратата. "Вълците" отговориха с точен удар на Джеко в 16-ата минута, но той не затрудни вратаря Оспина.
 

В 22-ата минута защитникът на Рома Кристанте подари топката на Желински и полякът веднага опита удар, който мина покрай вратата.
 
Наполи поведе в 27-ата минута от пряк свободен удар чрез Дрис Мертенс. Попадението ще тежи в голяма степен на Пау Лопес, който необяснимо защо бе заел позиция зад стената, а топката влетя във вратарския ъгъл. 

В 34-ата минута гостите нанесоха втори удар с фантастична триходова комбинация, завършена отново от Дрис Мептенс за 0:2. Лоренцо Инсиние с чудесен диагонален пас намери Политано, който с глава върна към връхлитащия Мертенс и той отново с глава насочи топката зад гърба на Пау Лопес.
 
Домакините пропуснаха да се върнат в мача в 37-ата минута, когато Кристанте шутира от въздуха, но Оспина показа класа и изби в корнер.
 
Второто полувреме започна обнадеждаващо за Рома. Лоренцо Пелегрини бе забравен в наказателното поле и с глава отправи удар, който обаче не затрудни стража на гостите.  В 58-ата минута добър шанс се откри пред Педро, но той шутира високо над вратата.
 
"Вълците" се задържаха все по-често в половината на Наполи, но трудно намираха път към вратата на Оспина. Едва в 81-ата минута на колумбийския вратар се наложи да показва качествата си, избивайки изненадващ удар на Карсдорп под гредата.

В добавеното време на мача припламнаха искри, след като резервата на Наполи Осимен си изпусна нервите след неспортсменска игра на Манчини. Страстите набърдо бяха охладени с жълт картон за нигерийския нападател.

Така Наполи събра 53 точки на петата позиция с мач по-малко от четвъртия Аталанта, който е с 55. Рома пък остана зад днешния си съперник с 50 точки и вече е на пет от зона "Шампионска лига"
 
Артета: Не мога да намеря правилните думи

Мениджърът на Арсенал беше много разочарован от отпадането в ШЛ

Тухел: Тази победа значи много

Треньорът на Байерн коментира успеха с 1:0 над Арсенал в ШЛ

Нойер счупи рекорд в Шампионската лига

Германецът вече има 58 сухи мрежи в турнира

Гуардиола доволен от футболистите си, въпреки отпадането

"Всички играха на ниво", заяви Пеп

Фенербахче ще победи Олимпиакос в реванша

Вижте подробности

Щастливият Анчелоти: Реал никога не умира

Треньорът на мадридчани коментира успеха с дузпи над Манчестър Сити

Алонсо: Усещам глада на футболистите

Треньорът на Борусия Дортмунд говори преди реванша с Уест Хем

Кристиано Роналдо осъди Ювентус за 10 милиона евро

Португалецът ще получи 50% от заплатата си при торинци

НЕВЕРОЯТНО ШОУ: Реал Мадрид ликува след дузпи на "Етихад"(ВИДЕО)

Манчестър Сити няма да защити трофея си, след като отпадна от "белия балет"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки