Людмил Киров: Вярвам, че Нефтохимик ще се спаси!

"Бях чел, че в клуба има финансови проблеми, но реших да приема предизвикателството"

Людмил Киров: Вярвам, че Нефтохимик ще се спаси!

Новият треньор на Нефтохимик Людмил Киров даде интервю пред клубния сайт. Той сподели своите виждания за ситуацията в клуба, както и амбициите си, свързани с Нефтохимик.

 
- Г-н Киров, как решихте да поемете Нефтохимик? Как виждате ситуацията в клуба?
- Ръководството на клуба ми отправи оферта, която аз приех. Бях чел, че в клуба има финансови проблеми, но реших да приема предизвикателството. От шест месеца съм без отбор, а в нашата професия не може да се чака дълго. Посъветвах се с няколко приятели, които ме окуражиха да приема предизвикателството. Приятно съм изненадат от ситуацията в клуба. Ръководството прави всичко възможно да влязат нещата в ред. Извършват се плащания, покриват се и стари дългове. Аз бях поставил условие футболистите да си получават регулярно парите. До този момент това се случва. Така, че писанията в част от медиите не отговарят на истината. Тук се работи сериозно и ръководството прави всичко възможно да се излезе от кризата.В цяла България е трудно. Голяма част от футболните клубове също изпитват проблеми. Така, че това не е прецедент. По-важното е, че се работи сериозно и отговорно.
 
- В самия отбор каква обстановката?
- Много добра. Момчетата са мобилизирани, тренират здраво. Търсим развитие, надграждане. Селекцията, която направихме не е лоша. За последно взехме от вратаря Момчил Орлинов, преди това Брахими от Царско село. Има много млади футболисти, които ще се развиват. Всички заедно трябва да бъдем един силен колектив и вярвам, че нещата ще се случат.
 
- Кои са най-важните мачове до края? Може би всеки един?
- Точно така. Всеки един мач е важен за нас. Ще се борим за всяка точка. В последните мачове, срещу Литекс и контролата със Созопол се видя, че има тласък напред. Нужно е обаче още надграждане. Работим всеки ден и смятам, че ще стане. Условията ни са отлични. Искам да го подчертая. Много добър терен в Каблешково, уютен хотел, в който футболистите спят в Свети Влас, възстановяване в хотел България, храна, на играчите се плаща и горивото. Само от това, което изброих се вижда, че става въпрос за професионална организация.
 
- Ще остане ли Нефтохимик във Втора лига?
- Вярвам, че ще остане. Заради това дойдох в Бургас. Трудно ще е, но ние ще се борим във всеки един мач, без значение, кой е противника. Нефтохимик е марка в българския футбол и мястото му не е при аматьорите. Вярвам, наистина! Нефтохимик ще се спаси от изпадане!
 
- Успех!
- Благодаря!
Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

Спартак (Варна) с активно участие в кампанията „Аз Вярвам и Помагам“

"Сърце, усилие и екипен дух!"

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки