Изхвърлиха Чад от турнира за Купата на Африка

Тимът трябваше да приеме Намибия в сряда, а в неделя да гостува на Мали в неделя

Изхвърлиха Чад от турнира за Купата на Африка

Националният отбор на африканската държава Чад е отстранен от участие в квалификациите за Купата на Африканските нации, след като местното правителство разформирова футболната федерация. Африканската футболна конфедерация (КАФ) обяви, че присъжда две служебни загуби с по 3:0 на Чад за двата им мача от квалификациите, които срещи трябваше да се играят тази седмица. 

 
Чад трябваше да приеме Намибия в сряда, а в неделя да гостува на Мали в неделя. Но тимът така или иначе отпадна в квалификациите за турнира, който ще се проведе в Камерун през януари и февруари 2022-а година. Това решение на КАФ е първото, което взето от новото ръководство на африканския футбол. И в същото време първото подписано решение от новия генерален секретар Верон Мосенго-Омба, който напусна административната си работа във ФИФА и пое позицията на управител в КАФ. 
 
От 12-и март президент на КАФ е южноафриканският милиардер Патрис Моцепе, търговец на диаманти, собственик на минни компании и зет на президента на страната Сирил Рамафоса. Moцепе беше избран без никаква опозиция, а ФИФА с поредица от дипломатически ходове успя да накара четиримата му опоненти за изборите да се откажат и ги включи в структурите на КАФ.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки