Гут-Бехрами е №1 по пари в ските този сезон

При мъжете най-големи приходи от наградни фондове е генерирал носителят на Световната купа Алекси Пинтюро

Гут-Бехрами е №1 по пари в ските този сезон

 Сезонът в Световната купа по ски алпийски дисциплини приключи в неделя с финалите в Ленцерхайде, което даде възможност на Международната федерация по ски (ФИС) да обяви имената на състезателите с най-високи приходи от наградни фондове.

 
За разлика от повечето други спортове, в алпийските ски се оказва, че по-големи приходи в челото са генерирали жените. Начело на класацията е швейцарката Лара Гут-Бехрами, която е спечелила 485 000 швейцарски франка (440 000 евро) преди данъците. На второ място е носителката на Големия кристален глобус Петра Влъхова. Словачката е увеличила банковата си сметка с 444 хиляди швейцарски франка. На трето място е американката Микаела Шифрин с 411 000 швейцарски франка. Шифрин спечели нощния слалом във Флахау, което е състезанието с най-голям награден фонд при дамите. За победата си в него тя получи 63 000 швейцарски франка.
 
При мъжете най-големи приходи от наградни фондове е генерирал носителят на Световната купа Алекси Пинтюро. Французинът, който победи в 5 от 35 състезания, е спечелил 379 000 швейцарски франка.
 
Състезанието с най-голям награден фонд през изминалия сезон остава спускането в австрийския курорт Китцбюел, което донесе на победителя Беат Фойц 87 500 швейцарски франка в банковата сметка.
 
Най-добрият български скиор Алберт Попов е спечелил през миналия сезон 9742 швейцарски франка.
 
Общият награден фонд на състезанията в Световната купа при мъжете и жените през изминалия сезон бе 9 милиона швейцарски франка, като в тази сума не влизат наградните фондове на състезанията, които не успяха да се проведат по една или друга причина.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки