Любо Ганев: Вървим по правилния път

„Свършихме доста неща“, заяви в интервю президентът на волейболната федерация

Любо Ганев: Вървим по правилния път

Президентът на БФВолейбол Любо Ганев беше гост в предаването "Златният гейм" в ефира на DIEMA SPORT 2. В него той засегна актуалните теми от волейбола, свършената работа за календарната година, както и какви са очакванията от националните ни отбори, на които им предстоят интересни първенства.

"Със сигурност една година си е дълъг период, свършихме доста неща от предизборната ни платформа, доволен съм, вървим по план, макар пандемията от коронавирус да не ни даде пълна свобода, вървим по правилния път", започна той.

"За финансовото състояние не съм се притеснявал, знаех, че това ще остане цел, направихме два независими одита, всичко беше прекрасно, преподписахме няколко договора с партньори, към септември федерацията не трябва да има задължения, голяма част сме изчистили като задължения. Ще бъдат изплатени и пари към клубовете през април. Нямаме притеснения за финансите, водим преговори с нови партньори. Направихме силен екип, гледаме в една посока, продължаваме да гледаме да правим нововъведения, хората, които работят във федерацията са с повишен капацитет, работят много добре, всеки си върши перфектно работата", добави Ганев.

"Голяма благодарност на хората от Хебър, на кмета на Пазарджик, на Националната волейболна лига, за съжаление феновете гледаха мачовете по телевизията. Това е пътят, поставихме добро ниво на летвата. Искаме да направим всичко по най-добрият начин, да помогнем на клубовете ни, за по-добър волейбол трябва да има и повече финансови средства", коментира той по повод турнира за Купата на България.

"Ако клубовете могат да предоставят по-добри условия в женското направление много от тях ще предпочетат да останат във волейбола. Надяваме се да направим женското направление толкова популярно като мъжкото, да се издигне и имиджът на българския женски волейбол. Да държат този огън запален постоянно, а не да тлее. Гледам само напред, сега зависи от хората, които работят във волейбола, от нас зависи да направим така, че да работим по нов начин. Жените имат нужда повече, имаме равностойни състезателки във всеки един пост, отборен е спортът, в България обичат победителите. Ако работим по правилния начин и път резултатите ще дойдат".

"Работим много добре с местната Община (Пловдив), целта ни е да имаме локални организационни комитети, а от федерацията хората ще са като супервайзери. Работи се върху два варианта, със зрители и без зрители. Ако има публика удоволствието ще е пълно. Рабаджиева няма да може да се включи, всички които бъдат повикани трябва да си оставят душата и сърцето на терена, трябва да се съобразяваме с това, което имаме", добави Ганев.

"Тази година ще е по-голямото предизвикателство ще е пред жените. При мъжете винаги сме имали силен отбор, той е бил черешката на тортата. Важното е да си помагат един на друг, премията която съм обещал, ще бъдат доволни, надявам се да направим едно добро класиране, но тук не е важен финансовия въпрос. В националният отбор трябва да бъдат най-мотивирани, най-подготвени, и тези които желаят. Има треньорски щаб, те предлагат хората, които да пътуват. Федерацията само одобрява".

"Тази година се получиха много атрактивни мачове, колкото повече интересни мачове имаш, толкова по-добре. Поставили сме си още цели, които да подсигурим. Работим, за да печелим медали във всички направления. В модерния спорт има толкова много информация, а ние искаме тази информация да стига до феновете, а в един момент може от тази информация да се спечелят пари", каза в заключение Ганев.

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

Страхотен Алекс Николов остави Лубе в битката за титлата в Италия (ВИДЕО)

Българинът бе избран за MVP

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки