ИЗВЪНРЕДНО: Наско Сираков с важна новина за трансфера на Робърта

Вижте подробности

ИЗВЪНРЕДНО: Наско Сираков с важна новина за трансфера на Робърта

Собственикът на Левски Наско Сираков разкри подробности около трансфера на нападателя Найджъл Робърта в Ди Си Юнайтед.

"Истината е, че януари месец той отказа да се върне и да започне подготовка с Левски. Принудихме се да пуснем заповед, че му спираме заплатата и той на следващия ден пристигна. Седнахме да разговаряме с него и стигнахме до съгласие, ако има оферта, която устройва него и клуба, да бъде трансфериран“, посочи Сираков за Дарик радио и dsport.

„Миналата седмица получихме оферта от Ди Си Юнайтед, която устройва клуба. В петък сутринта отидох на стадиона да разговарям директно с него. Влизам в треньорската стая и той беше там със Славиша и си говорят. Казах "Идеално, Славиша, превеждай дума по дума. Найджъл по никакъв начин, въпреки че времената са трудни за клуба, няма да упражним натиск върху теб да ходиш в Америка. Напротив моето желание е, защото знам желанието и на треньора и като ръководител, е ти да си доиграеш сезона в Левски." Той каза "Аз говорих с треньора, условията не са чак толкова добри, искам да остана. Веднага си стиснахме ръцете. "Ти направи щастлив и треньора", му казах и си тръгнах", разкри Сираков.

"В събота разбрах, че той е сменил мнението си. Вдигнали са му доста офертата. Провел е доста разговори с мениджъра си, семейството му също го убеждава д замине и той си сменя мнението. Оставям го да изиграе мача в неделя и след това пратих Павел Колев, на когото казах "Отиди и говори с Найджъл, за да знае какво да правим. Какво да отговорим на Ди Си Юнайтед. Ако това, което сме се разбрали важи, отказваме офертата и въпросът приключва". Павел отиде и говори с него той му казва "Искам на всяка цена да пътувам". Това е цялата истина. Оставям настрани въпроса, че ние вече сме осъдени пред УЕФА за последното плащане, което не е направено повече от година за трансфера му от Камбюр, което е на стойност 200 000 евро. Въпреки всичко щяхме да стиснем зъби. Аз още продължавам да твърдя,че исках той да доиграе сезона в Левски", каза още легендата на "сините".

- Тоест той не е продаден с ясната цел, както хората си помислиха, да бъдат платени заплати и да бъде погасена неустойката към Хубчев, да се покрият спешни плащания? 

- Аз не крия, че трансферът ще помогне много на клуба, но още веднъж казвам това, което казах и на него, че аз държа и искам на базата на това, което показа в последните мачове, той да си доиграе сезона в Левски и лятото, ако получим добра оферта да се разделим. Стиснахме си ръцете, оттам нататък кой и какво е говорил с него нямам представа. Найджъл искаше да пътува, ние сме му обещали януари месец, поели сме ангажимент към него. Така че в този момент трябваше да се съобразим с неговото желание.

- Как реагира треньорът, едва ли е очарован?
Славиша между другото не е тук, отиде си до Сърбия, утре ще се прибере. Ще разговарям с него. Ние с тази идея, по настояване на треньорското ръководство, взехме и Билал Бари от Мантана. С идеята, че Робърта може да бъде продаден. Знам, че ще ни е тежко, но трябва да се справим с това, което имаме. Плюс това Андриан Краев се възстановява, до една седмица братя Цоневи започват да тренират с тима. Така, че ще имаме достатъчно опции в атака.

- Това шанс ли е за Марин Петков, за Мартин Петков? Чисто футболно, ако погледнем на ситуацията.
- Как да не е шанс и двамата на този етап оправдават всяка минута, в която са на терена. Това е моето желание, което съм заявил на Славиша още преди 4 месеца, че тези хора трябва да им се дава шанс и да бъдат налагани в първия отбор.

- Ще обявявате ли трансферната сума, която ще получите от Ди Си Юнайтед? Имате ли тяхното съгласие да го направите?
- Трябва да попитам Павел Колев. За мен не е тайна, но все пак трябва да се съобразим с желанието на Ди Си Юнайтед.

- Доволен ли си от трансферите, пишеше за огромна сума комисионни, които са раздадени от клуба? Всичко наред ли е, прозрачно ли е както обеща?
Четири пъти по-малко е сумата платена за трансферите, от това, което е споменато. За шест футболисти чуждестранни, които сме взели. Но това е като онзи кьорфишек, който преди шест месеца излезе, когато написаха, че в Левски имало много пари, ама сме ги аздавали под масата. Ако се намери един футболист в Левски, служител, треньор, който е взел една стотинка под масата от 2 юни насам на секундата си тръгвам от клуба.

- Говори се, че не са взимали заплати футболисти, служители, треньори в школата от Нова година - каква е истината? 
- Вчера получиха една заплата.

- Колко са назад, ако не е тайна?
- Надявам се като дойдат парите от Найджъл да получат по още една. Нашите служители и треньори и футболисти се научиха и се съборазяват със световната дейстиветлност не само с тази в клуба, за което съм им благодарен. Убеден съм, че до юни месец те ще бъдат изчистени.

- Има ли някакъв шанс в тоталната икономическа стегнация в Европа и света да стигнете до нов спорнсор? Постоянно се говори за нови букмейкъри, които идват на пазара. Защото се създава усещането, че Левски на този етап се издържа само, продавайки футболисти. Паулиньо, Стаси, Робърта и така нататък.
- Със сигурност смятам, че в най-скоро време ще имаме и други спонсори, не само един. В напреднала фаза на преговори сме.

- В крайна сметка технически какво трябва да стане, за да е готов трансферът на Робърта?
- Както беше при Стаси. Има определен срок, в който те подават документи да му извадят работна виза. Дотогава той ще бъде тук. Аз лично се надявам да може да изиграе още някой мач. Ако не беше прекъсването, със сигурност щеше да играе. 

- Тоест във времето кога може да замине за Америка?
- Задаваш ми въпрос, който по никакъв начин се зависи от мен и не мога да ти отговоря. Това зависи от американските служби.

- А къде е футболистът, чу ли се с него?
- Той получи три или четири дни почивка с позволение да си отиде в Нидерландия. Така че в момента си е там, ще се върне в четвъртък или петък. Тепърва ще се виждаме, той ще си тренира с нас.

- В крайна сметка в какви отношения се разделяте?
- В отлични отношения, аз мисля, че съм бил максимално коректен с него. Щастлив съм от представянето му през пролетта. Единственото, което мога да направя, когато си тръгне е да му пожелая успех и да му стискам палци, защото той е млад футболист с качества. Има много какво да учи във футбола, но има потенциала да се развива и да върви нагоре.

- Кажи две три думи на феновете, които преживяват целия този толкова тежък сезон за Левски. Някои пишат, че трият приложението, демотивират се да помагат, други пък са ентусиазирани от продажбата.
- Какво да им кажа? Годината за всички нас левскарите наистина е тежка, но аз по никакъв начин не съм запалвал каквито и да е фойерверки през миналото лято, че с магическа пръчка ще се оправят нещата тук. Аз съм убеден, че пред Левски предстоят по-добри дни.
Чочев преди Танзания и Азербайджан: Няма слаби съперници

Халфът на Лудогорец остана трети в анкетата "Футболист на годината"

Десподов: Тази награда е огромна чест (ВИДЕО)

"Печеля за трета година, което значи, че има градация в представянето ми", заяви той

Локо София играе контрола с националите до 21 години

Проверката ще е на 21-ви март

Левски ще продължи с победите и след паузата

Вижте подробности

Националите ни с първо занимание преди Танзания

Илиан Илиев вече събра избраниците си на базата в "Бояна"

ЦСКА 1948 се похвали с още един младежки национал

Вижте подробности

Ето кога Билал Бари се връща в игра

Контролата със Спортист (Своге) е в събота

ЦСКА без контрола в паузата на шампионата

Вижте подробности

Крумовград за Гонзо: Вярваме, че ще върне успехите на българския футбол

Вижте какво написаха от клуба

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки