РАЗКРИТИЕ: Норвежки национал е предложен на ЦСКА

Младокът впечатли "армейците" и още няколко клуба

РАЗКРИТИЕ: Норвежки национал е предложен на ЦСКА

Българският талант Калоян Костадинов е предложен на ЦСКА, пише "Тема Спорт".

Младокът защитава цветовете на Норвегия.

Роденият на 18 юли 2002 година полузащитник на Стабек е впечатлил "армейските" началници и има сериозен шанс те да опитат да го привлекат през лятото.

Костадинов започва да тренира футбол в школата на Етър, но когато е осемгодишен заминава с родителите си в северната държава.

Там продължава развитието си в местния Санднес Улф. Костадинов започва като централен нападател, а година по-късно е преместен на лявото крило.

Най-добре обаче се чувства на позицията зад нападателя, където заиграва с течение на времето.

Едва 16-годишен той дебютира за мъжкия отбор във второто ниво на норвежкия футбол, а малко преди това е подписал и първия си професионален договор.

Година по-късно Костадинов получава повикателна за юношеския национален отбор на Норвегия, като прави дебют в мача срещу Швеция.

Силните му игри приковават вниманието и на по-сериозни тимове и през март 2020-а преминава в Стабек за сумата от около 1 млн. крони (100 000 евро), а Санднес Улф запазва правото да получи процент от следващ трансфер.

През миналата кампания младокът е изиграл 12 мача за шампиона от 2008 година, в които има 2 жъти картона и 1 асистенция.

Той вече има 3 участия и за младежкия национален тим на Норвегия.

Интерес към Костадинов в момента проявяват Молде, Лече и още няколко отбора.

Според сайта transfermarkt.de цената на 18-годишния талант е 300 000 евро.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки