Ясен Петров: Винаги съм вярвал, че България има добри футболисти

„Не можем да променим жребия“, посочи новият селекционер преди дебюта си срещу Швейцария

Ясен Петров: Винаги съм вярвал, че България има добри футболисти

„Капитан на отбора е Георги Костадинов, другите двама са Божиков и Димитър Илиев. Това е наше решение и ние носим отговорност за него.“

Думите са на новия селекционер на българския национален отбор Ясен Петров, който сподели очакванията си преди утрешния дебют в световната квалификация срещу Швейцария от 19:00 часа в София.

„Искам да благодаря на ръководството на стадион „Васил Левски“. Да благодаря на женския месец март за хубавото време, което ни предостави да тренираме. Успяхме за два дни да направим хубав тренировъчен процес. Благодаря на момчетата за добрата работа, която свършиха", посочи Ясен Петров.

"Казах много пъти, че трябва да внимаваме как ще моделираме младите хора. Според мен ще е убийство да ги вкараме в мачове срещу Италия и Швейцария, с което да повлияем психически на тяхното развитие. Ние ще търсим резултат и облик. Средната възраст даже не съм я изчислявал. Повикали сме сплав между опитни и млади. Тези, които са в най-добро състояние. С младите трябва да сме много внимателни. За мен е важно да ги интегрираме по най-добрия начин", допълни той.

"Всеки дойде с някакви болежки. Започвам с Гълъбинов. Говоря с абсолютно всички. Той имаше проблем, който не е толкова сериозен. Нашата уговорка е, че той за мача с Италия ще е окей. В мача срещу Швейцария ще го съхраним, за да може да е на линия за следващия мач. Наясно съм със състава срещу Швейцария. Трябва да бъдем гъвкави. Програмата е много тежка, но тя е тежка не само за нас, а и за нашите противници. Лично аз нося маските. Постоянно правим PCR-тестове. Живях дълго време в една държава, в която хората си носят маските. Пожелавам си скоро да живеем в свят без маски!"

"Не можем да променим жребия. Трябва да излезем и да се справим с Швейцария. Никога няма да коментирам противника, а ще говоря само за нашия отбор. Убеден съм и се надявам, че имам най-доброто. Ще бъде интересно и за мен. В рамките на толкова малко дни ние тепърва се опознахме. Имам някакви очаквания, но искам да видя момчетата в официален мач. Когато влезеш в битка, виждал реално докъде ти стигат възможностите. Ние имаме някаква идея, но как да са влезли в тази идея, ще разберем утре. Обичам да стъпвам на реални факти", посочи той.

"Винаги съм вярвал, че България има добри играчи. Искам да сме много балансирани и практични. Трябва да си много умен, рационален и да си знаеш възможностите. Знаете, че у нас много бързо зачеркваме всеки. Очакваме да бъдем подкрепени, което е най-важно. Дори и в трудния момент да бъдем подкрепени. Върху футболистите има много голям негативизъм. Надявам се това ние да го трансформираме в позитивизъм. Всеки един отбор и човек има нужда да бъде подкрепен. Ще опитаме да преместим играта малко по-далеч от нашата врата. Идеята ни е да сведем рисковете до минимум. Теренът е в отлично състояние и няма как да имаме предимство".

"Беше ми приятно да работим два дни. Вкарваме настроение. Всички се стараха изключително много. Играем срещу Швейцария - 16-и и Италия - 10-и в света. Трябва ли да мотивираш някой, който играе срещу силен отбор? Мисля, че те са достатъчно умни момчета, колкото и да са атакувани. Разбират горе-долу каква ни е задачата, а тя не е лесна. В останалите първенства се вкарат много голове, а в България се бележи по-рядко. Работихме точно върху това. Да съумеем по някакъв начин да отбележим гол. Във футбола обаче трябва да има баланс."

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки