Александър Тарханов: Бавно пълзим от ямата

"Али Соу ни вкара и си тръгна. В българското първенство има много добри играчи, особено в Лудогорец"

Александър Тарханов: Бавно пълзим от ямата

Треньорът на Славия Александър Тарханов говори пред руската медия Metaratings. Той сравни българския шампион Лудогорец с руския Зенит и призна, че често българският пазар бива подценяван.

 
Защо решихте да се върнете към работата като треньор?
 
- Отидох в България, тъй като президентът на клуба ми е добър приятел, освен това имам много приятели в страната. Примамиха ме. След страхотен сезон, в който Славия завърши трети, много от най-добрите играчи напуснаха клуба и отборът започна да изпитва трудности. Приятелите знаят, че мога да работя в трудни ситуации, да извадя клубове от кризата, не се страхувам от такава работа. Беше необходимо да се ангажирам с подбора. За съжаление, не всичко се получи. Но бавно пълзим от ямата.
 
Лудогорец в България като Зенит в Русия ли е?
 
- Да. Въпреки че има шест мощни отбора по отношение на финансите, Лудогорец със сигурност се откроява. Ние разчитаме на много млади играчи, а вратарят ни е на 18 години.
 
Привлякохте в Славия австралиец Питър Макрилос...
 
- Имахме нужда от халф, тъй като младите им липсва опит. Президентът ми каза: "Виж, изпратих ти списък с няколко халфа." Погледнах и веднага казах да го взема възможно по-бързо. Той е австралиец, но отдавна е в Европа, добър футболист.
 
Али Соу дойде от България в Ростов. Означава ли това, че българският пазар често е подценяван?
 
- Между другото, той ни вкара и си тръгна (смее се). В българското първенство има много добри играчи, особено в Лудогорец, пазарът е подценен. Хората понякога се обръщат към мен за съвет, но не от Русия. Много играчи от българското първенство могат да са водеща роля в тим от Русия - Соу доказва това. Мислех си, че на Соу ще му трябва малко време, за да се адаптира, но той пасна веднага и започна да бележи голове.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки