Италианската Серия „А“ отхвърли оферта от 263 милиона евро!

Предложението бе от американския "Comcast SKY" за излъчване на някои от футболните дербита през следващите 3 сезона

Италианската Серия „А“ отхвърли оферта от 263 милиона евро!
Италианската Серия "А" отхвърли оферта от 263 милиона евро (310 милиона долара) от американския "Comcast `SKY" за излъчване на някои от топ футболните мачове в Италия през следващите три сезона, съобщиха два източника, близки до сделката.

Този ход ще проправи пътя за стартиране на нова тръжна процедура за пакета, който включва права за излъчване на три от 10-те мача във всеки кръг от италианското първенство. 

Миналата седмица Серия "А" сключи договор с DAZN за правата за излъчване на всички мачове от италианския елит за 2.5 милиарда евро през периода 2021-2024, включително изключителните права за седем от 10-те мача от един кръг.

Серия "А" обяви в петък, че ще проведе разговори до понеделник със Sky за излъчване на три мача на ден. Компанията първоначално предложи около 210 милиона евро за пакета.

На видеоконференция вчера подобрената оферта на SKY беше подкрепена от 13 от 20-те клуба, като липсваше необходимото мнозинство от 14 гласа, тъй като седем клуба, включително Ювентус, Интер и Лацио се въздържаха.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки