Сензациите в пресата: Турицов отново титуляр в ЦСКА, изгонили Чомаков заради 80 000 евро

Живко Миланов докладва на Славиша Стоянович за Левски, Пенев огледа „червените“ в двустранна игра

Сензациите в пресата: Турицов отново титуляр в ЦСКА, изгонили Чомаков заради 80 000 евро

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 01 април 2021 година:

„Тема спорт“: Живко Миланов докладва на Славиша Стоянович за тима

Помощник-треньорът на Левски Живко Миланов държи постоянна връзка със Славиша Стоянович за състоянието на отбора. Както е известно, старшията бе диагностициран с COVID-19 и в момента е под карантина. Сърбинът със словенски паспорт е пипнал заразата, докато беше в родината си. Той не води отбора срещу Локомотив София, а няма да бъде на пейката и в предстоящия спаринг със Сливнишки герой, както и гостуването на Черно море в елита. Миланов е информирал в какво състояние се намират футболистите, както и кой от възстановяващите се от травми е най-близо до завръщане в игра. Тренировките, по които се готви в момента отборът, също са проконтролирани от Стоянович. В негово отсъствие Живко държи строга дисциплина.

„Тема спорт“: Пенев може да върне Турицов в титулярния състав

Десният краен защитник Иван Турицов може да се завърне в титулярния състав на ЦСКА след треньорската рокада на "Армията". Новият наставник Любослав Пенев ще залага на схема с четирима защитници, като на поста десен бек възнамерява да гласува доверие именно на 21-годишния плевенчанин. При бившия треньор Бруно Акрапович Турицов оставаше предимно резерва заради налагането на системата 3-5-2. При нея като десен халф-бек действаше най-вече Тибо Вион или някой измежду Йомов и Синклеър. Преди две години именно Ел Голеадор даде път на младия бранител в първия състав на ЦСКА, връщайки го в отбора след периоди на преотстъпване в Литекс. Турицов дебютира за червените на 19 февруари 2019-а при шампионатната победа с 2:1 над Ботев Враца. Под ръководството на Пенев той записва участие в 12 срещи, а силната му игра му спечели дори повиквателна за националния отбор. Пенев вече има конкретни виждания за състава, с който ще излезе срещу Лудогорец за купата, но ще вземе окончателните решения, след като види в какво състояние се намират националите Занев и Йомов и проведе разговор с тях.

„Мач Телеграф“: Изгонили Чомаков заради 80 000 евро

На .Армията“ са абсолютно наясно, защо Красимир Чомаков вече не е част от щаба на първия отбор. Според слуховете в Борисовата градина причината за това е огромното напрежение между Чоме и новия треньор Любо Пенев. Преди години Краси обвини Ел Голеадор, че го е ощетил с едни 80 000 евро. Те са от времето, в което Любо беше президент на ЦСКА, а Чомаков беше продаден на Лече. „Все още не мога да кажа какво се случва с тези 80 000 евро, които Пенев ми дължи. Доста пъти съм споменавал тези пари и ще продължавам да го правя, докато съм жив. Той нито един път не се защити и не каза къде отидоха парите. Те бяха част от самия договор при трансфера ми в Лече. „Трябваше да получа 10% от цялата сума, което беше около 100 хиляди евро. Даде ми само 20 хиляди и ми каза, че постепенно ще ми се изплати и останалата сума, но така е и до ден-днешен. За съжаление 80 хиляди евро някъде потънаха“, твърди Чомаков, който доста пъти през годините е търсил сметка на Любо Пенев за въпросната сума.

„Тема спорт“: Пенев огледа отбора в двустранна игра

Седмица преди първия полуфинал за купата срещу Лудогорец Любослав Пенев проведе генералната репетиция на ЦСКА за сблъсъка с разградчани на "Армията". Поради липсата на време за организиране на контрола Ел Голеадор направи двустранна игра между всички налични футболисти на тима. Отсъстваха единствено капитанът Петър Занев и Георги Йомов, които са с националния отбор. Учебната среща се е провела в две полувремена по 40 минути и е завършила наравно 1:1. За червените, които са били потенциалните титуляри, точен е бил еквадорският таран Жорди Кайседо, а за белите голът е дело на Федерико Варела. Аржентинецът с испански паспорт до неотдавна се възстановяваше от вирусно заболяване и не е отбелязвал попадение в трите си официални срещи за ЦСКА, нито в контролите. Мачът е протекъл при високо темпо и интензитет, като всеки от играчите е опитал да се докаже пред новия треньор. Днес Любо Пенев е дал почивен ден на отбора. От утре в абсолютно пълен състав след завръщането на Занев и Йомов започва целенасочената подготовка за първия двубой с Лудогорец на 7 април от 19:30 часа на "Армията".

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки