ОБЗОР: Бъфало спря серията си от 18 загуби в НХЛ (ВИДЕО)

Вижте всички резултати и класирането след последните срещи

ОБЗОР: Бъфало спря серията си от 18 загуби в НХЛ (ВИДЕО)

Бъфало Сейбърс победи с 6:1 Филаделфия Флайърс и сложи край на серията си от 18 поредни загуби.

"Сабите" се намираха в най-дългата серия без успех в Националната хокейна лига за последните 17 години, но успяха да я прекъснат с убедителна игра срещу "летящите".

Сам Райнхарт и Къртис Лазар дадоха преднина на Бъфало от два гола след първата третина, но в началото на втората Иван Проворов върна един гол за Филаделфия.

Стивън Фогарти с първия си гол в НХЛ върна аванса на Бъфало от две попадения в 30-ата минута на мача, а Кейси Мителщад покачи на 4:1 до края на третината.

В заключителните 20 минути Бъфало стигна до нови два гола, като техен автор бе Брендън Монтур.

Вратарят на "сабите" Линус Улмарк направи много силен мач и спаси 31 удара към вратата си, заради което бе избран и за най-добър играч в мача.

Междувременно Йоонас Донской вкара хеттрик при победата на Колорадо Аваланш с 9:3 над Аризона Койотис в най-резултатния мач от НХЛ тази нощ.

Успехът изкачи Колорадо на първо място в Западната дивизия на лигата. Донской оформи хеттрика си още през първата третитина, в която за домакините се разписаха още Пиер-Едуар Белмар и Андре Бураковски, докато за Аризона в откриващите 20 минути точни бяха Майкъл Бънтинг и Оливер Екман-Ларсон.

Малко преди края на втората част Конър Гарланд намали на 3:5, но само 20 секунди след това Габриел Ландеског вкара шести гол за домакините.

В последната третина Мико Рантанен и отново Ландеског и Бураковски оформиха изразителната победа на Колорадо, която зарадва малцината фенове в "Бол Арина" - първите, които бяха допуснати на мач в залата след началото на епидемията от коронавирус през март миналата година.

РЕЗУЛТАТИ:


Уинипег - Торонто 1:3

Бъфало - Филаделфия 6:1

Колорадо  - Аризона 9:3

Вегас - Лос Анджелис 2:4

Сан Хосе - Минесота 4:2

Ванкувър - Калгари отложен

КЛАСИРАНЕ

Централна дивизия: Тампа Бей 50 точки, Флорида 50, Каролина 49

Източна дивизия: Вашингтон 50, Ню Йорк Айлъндърс 48, Питсбърг 48 

Северна дивизия: Торонто 49, Уинипег 46, Едмънтън 45

Западна дивизия: Колорадо 50, Вегас 49, Минесота 44.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки