Петко Христов: Мечтата ми е да играя в Серия "А", Тиаго Силва е моят идол

"В Серия "С" е трудно, защото отборите тичат много"

Петко Христов: Мечтата ми е да играя в Серия "А", Тиаго Силва е моят идол

Защитникът Петко Христов, който направи дебют за националния отбор на България при равенството 0:0 срещу Северна Ирландия в световна квалификация в Белфаст в сряда, заяви, че мечтата му е един ден да заиграе в италианския елит.

 
Христов, който премина през школите на Левски и Славия, беше закупен от Фиорентина през юли 2017 година, а в момента е преотстъпен в третодивизионния Про Верчели.
 
"Мечтата ми е да играя в Серия А. Моделът ми за подражание е Тиаго Силва", коментира 22-годишният българин за сайта на клуба си.
 
"Българският футбол беше доста бавен, когато дебютирах в шампионата. Не беше толкова силен, но в последните две години има подобрение. Когато пристигнах във Фиорентина, бях само на две седмици тренировки и треньорът ми каза, че може да ме пусне на "Бернабеу" срещу Реал Мадрид. Влязох в последните две минути и играх срещу (Кристиано) Роналдо", коментира още Христов, визирайки участието си в контрола срещу испанския гранд, загубена с 1:2 през август 2017 година.
 
"В Серия "С" е трудно, защото отборите тичат много. Чувствам се добре във Верчели, момчетата са страхотни, отборът е много сплотен, въпреки резултатите напоследък", каза още българинът.
 
Про Верчели е в негативна серия от четири поредни мача без победа и падна на третото място в класирането на група "А" в третия италиански футболен ешелон на 4 точки зад водача Комо.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки