Ферари по-бързи в една обиколка, но отстъпват в състезанията

Мнението е на Ландо Норис от Макларън

Ферари по-бързи в една обиколка, но отстъпват в състезанията

 Според пилота на Макларън Ландо Норис, британският тим е по-бавен от Ферари в квалификационни условия, но чувствително превъзхожда Скудерия в състезателно темпо.

След изключително слабата 2020-а във Ферари направиха значителна крачка напред в първото състезание през новия сезон, като бяха третия най-бърз отбор в съботния ден. Пред тях бяха единствено машините на Ред Бул и Мерцедес, а липсата на Серхио Перес от третата фаза на квалификацията позволи на Шарл Леклер да заеме четвъртото място на стартовата решетка.
 

Монегаскът направи силно потегляне в неделния ден в Бахрейн, като изпревари Валтери Ботас за третата позиция, но нямаше отговор срещу финландецът след рестарта на надпреварата на „Сахир“. В последствие той бе изпреварен и от Норис, а по-късно и от Перес, като пресече финалът на шеста позиция.

„Изпреварих Шарл след няколко обиколки, а не на старта. Това се случи защото просто имаме по-добра кола в състезателни условия. Нещата са 50/50 между нас. Не е лесно, а аз искам да е. Ако се представим по-добре в събота ще съм доволен“, коментира Норис, който завърши на четвърта позиция в Бахрейн.„Съботите са трудни за нас, както беше и през миналата година. Определено сме по-добри в неделя. Все още е миналата само едно състезание и Бахрейн е писта, на която се чувстваме добре обикновено. След няколко състезания ще сме сигурни къде точно се намираме от към темпо. Сега имах лукса да изляза напред и просто да се грижа за гумите си. Ако трябва да се боря малко повече нещата сигурно ще са по-трудни“, добави младият британец. 

Неговият нов съотборник Даниел Рикардо имаше малко по-трудно състезание в своя дебют за Макларън. Автралиецът пресече финала на седмата позиция, като след състезание бе открита повреда в неговото шаси, която бе предизвикана от контакта с Пиер Гасли след рестарта на надпреварата в началните турове.

Хамилтън наследява рейсинг инженера на Сайнц във Ферари

Питър Бонингтън няма възможност да напусне Мерцедес заедно с пилота

Льоклер: Ферари прави стъпки в правилната посока

Монегаскът очаква скоро дистанцията с Ред Бул да се скъси

Шефът на Ферари остава оптимист за сезона

В момента разликата между Ред Бул и останалите отбори е сериозна

Фелипе Маса съди ФИА за 82 милиона долара

Вижте подробности

Перес е близо до забрана да участва в състезание

Мексиканецът е на само четири наказателни точки от такова решение

Мерцедес борят огромни проблеми в бързите завои

"Сребърните стрели" изостават значително в тези участъци от трасетата

Макс Верстапен спечели и Гран При на Саудитска Арабия (ВИДЕО)

Нидерландецът нямаше никакво проблеми да се справи с конкуренцията

Заубер успя да сглоби колата на Джоу за състезанието

И двете коли на отбора ще потеглят днес в Саудитска Арабия

Верстапен: Болидът ни е фантастичен

Нидерландецът спечели и втората квалификация за сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки