10 от Сампдория спънаха Милан и титлата за "росонерите" вече е мираж (ВИДЕО)

Мачът на Сан Сиро завърши 1:1 след късна драма

10 от Сампдория спънаха Милан и титлата за "росонерите" вече е мираж  (ВИДЕО)

 Вторият във временното класиране на Серия А Милан допусна грешна стъпка в 29-ия кръг и завърши 1:1 срещу десетия Сампдория при домакинството си на "Сан Сиро". 

Срещата започна много активно за гостите, които в първите 15 минути застрашиха на няколко пъти Донарума чрез удари на Габиадини и Торсби. 

От другата страна пък най-добрите възможности пред Милан бяха два пряк-свободни удара, но Ибрахимович и Чалханоглу ги пратиха в стените. 

След почивката съотношението на силите се запази и "росонерите" трудно стигаха до вратата на Самп, който вече се беше прибрал по-дълбоко. В 57-та минута обаче Теор Ернандес допусна фрапантна грешка, подарявайки топката на Куалярела малко преди наказателното поле и нападателят без да се замисли прехвърли излезлия напред Донарума за 0:1. 

Само две минути по-късно гостите останаха с човек по-малко. Адриан Силва получи втори жълт картон и това даде надежди на домакините за обрат. Атаките им обаче продължиха да бъдат много ялови и не се виждаше как те ще стигнат дори до гол. В 87-та минута все пак Милан изравни. Ибрахимович поде атака, мина през Кеси, който пусна още по-наляво към Хауге. Норвежецът матира с движение защитник на Сампдория и прати технично топката в опразнения далечен ъгъл. 

В самия край Кеси беше близо да донесе пълния обрат, но негов удар се отби от тялото на защитник в бяло и срещна страничната греда. Така Милан събра 60 точки на второто място - на пет зад Интер, който обаче има и два мача по-малко.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки