Шок за ПСЖ! Лил взе успеха насред Париж, Неймар с червен картон (ВИДЕО)

"Песовете" стигнаха до победа с 1:0

Шок за ПСЖ! Лил взе успеха насред Париж, Неймар с червен картон (ВИДЕО)

Лил спечели дербито с Пари Сен Жермен на върха в класирането във френската Лига 1. Двубоят завърши с минимален успех с 1:0 за "песовете", като единственото попадение бе дело на Джонатан Дейвид. Двата тима пък завършиха мача в намален състав, след като звездата на ПСЖ Неймар бе изгонен в 90-ата минута за втори жълт картон, а малко по-късно същата съдба сполетя и Тиаго Джало от Лил.

ПСЖ създаде първата опасност в срещата, като в 15-ата минута Килиан Мбапе бе изведен на добра позиция, но ударът му в долния десен ъгъл бе отразен от Майк Майнан. Само 5 по-късно Лил поведе. Иконе намери Джонатан Дейвид на границата на наказателното поле, той стреля, като топката се отклони в тялото на бранител и не остави никакви шансове на Кейлор Навас да реагира.

В 55-ата минута Неймар нахлу в наказателното поле на Лил и падна, но съдията прецени, че няма нарушение. Малко преди края на срещата гостите бяха близо до второ попадение след удар на Бурак Йълмаз. Кейлор Навас обаче демострира страхотен рефлекс и спаси. В 90-ата минута ПСЖ остана с човек по-малко на терена, след като Неймар получи втори жълт картон от Беноа Бастиен. Две минути преди последния съдийски сигнал и Лил остана в намален състав. Тиаго Джало извърши глупав фаул, което принуди рефера да му покаже втори жълт картон.

След победата Лил се изкачи на първо място в класирането с 66 точки. Втори е именно тимът на парижани с 63. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки