ДЕВЕТ ПОРЕД: Интер няма спирка, докосва титлата в Италия! (ВИДЕО)

Лукаку донесе победата на "нерадзурите", разликата с Милан вече е осем точки

ДЕВЕТ ПОРЕД: Интер няма спирка, докосва титлата в Италия! (ВИДЕО)

Интер записа девета поредна победа в Серия "А". Тимът на Антонио Конте спечели с 1:0 гостуването си на Болоня от 29-ия кръг и дръпна с осем точки пред Милан на върха в класирането. Освен това "нерадзурите" са с мач по-малко. Голът за днешния успех на Интер реализира Ромелу Лукаку. Българският национал Валентин Антов беше сред резервите на домакините, но не се появи в игра. Тимът му е на 11-а позиция с 34 т. 


 
Първото полувреме не беше сред най-интересните. Болоня поиска дузпа още в 4-ата минута за нарушение срещу Муса Бароу, но такава не беше дадена.
 
В 34-ата минута Интер поведе. Съдията пусна хубав авантаж в центъра, атаката продължи и Алесандро Бастони центрира във вратарското поле. Там Ромелу Лукаку се измъкна от Николас Домингес и засече. Федерико Равалиа изби, но при добавката белгийският стрелец нямаше как да сбърка буквално от голлинията и вкара 20-ото си попадение през сезона в калчото за 1:0! 
 
По-късно Андреа Ранокия засече с глава след корнер, но в аут. До края на полувремето хубав удар на Николо Барела премина на косъм над напречната греда, a Болоня пропусна две възможности да изравни. Първо Самир Ханданович изби шут на Йерди Схаутен, а после Роберто Сориано засече центриране от корнер на близката греда, но мерникът му изневери.
 
В 51-ата минута Лаутаро Мартинес можеше да удвои преднината на Интер след чудесен шут от границата на пеналта, но гредата спаси Болоня. После домакините натиснаха и удар на Бароу излезе в аут. По-късно Никола Сансоне засече от въздуха, но също неточно.
 
Мачът продължи да бъде без положения, а Алексис Санчес и Лукаку имаха шансове да вкарат от хубави позиции от фаул, но не се възползваха. До края така и не стана нищо интересно и Интер спечели с 1:0.   

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки