Пирло призна: Предсказуеми сме

Треньорът на Ювентус очаквано беше много недоволен от равния с Торино

Пирло призна: Предсказуеми сме

 Треньорът на Ювентус Андреа Пирло заяви, че в момента „бианконерите“ са предсказуеми и трябва много да се работи, за да играят успешно срещу отбори, които се затварят добре в собствената им половина.

“Започнахме добре, поведохме и това е най-трудното срещу отбор, който се защитава. Както обикновено, сами си усложнихме мача. Надявахме се на различно второ полувреме, но направихме тази грешка в началото и трябваше да се връщаме в двубоя. Тя беше подобна на тази, която допуснахме срещу Лацио. За съжаление това се случва твърде често и имаме тези пропуски в концентрацията“, заяви Пирло.

„Трябва да се научим, че не трябва да губим концентрация дори за секунда, защото в момента, в който загубим топката, ще бъдем наказани. Когато играете срещу отбори, които се защитават дълбоко, е трудно да атакувате, защото няма пространства. Тогава е необходимо да се създаде предимство по фланговете и да се търси ширина. Опитваме такива тактики, особено срещу отбори, които играят с петима бранители. След втория гол заиграхме добре, ударихме греда, а Кристиано имаше отличен шанс. Съвсем естествено е, че срещу отбори, които се прибират в последната третина, не можем да играем бързо с топката, тъй като няма пространства“, добави още той.

„Грешки се случват, независимо дали си играч, треньор или съдия. Трябва да останем напълно фокусирани, да останем на крака и да разберем момента, през който преминаваме. Когато не печелите, не може да бъдете доволни. Знаем, че трябва да се усъвършенстваме, опитваме се да печелим двубоите, защото това помага на футболистите да се отпуснат. Изпускаме много точки до сега през сезона и трябва да се справим по-добре“, каза треньорът на „бианконерите“.

„Трябва да работим много – като позиции, движение, намиране на пространства, особено срещу отбори, които се защитават. В момента сме предсказуеми“, заяви Пирло.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки