Севиля удари здраво по шампионските амбиции на Атлетико (Мадрид) (ВИДЕО)

Андалусийци спечелиха дербито на кръга с 1:0

Севиля удари здраво по шампионските амбиции на Атлетико (Мадрид) (ВИДЕО)

Севиля се оказа непреодолим противник за борещия се за титлата тим на Атлетико Мадрид. В люто дерби севилци победиха с 1:0, след като направиха изключително силно първо полувреме, в което дори пропуснаха дузпа. Така разликата между Атлетико Мадрид и Реал Мадрид бе намалена само на 3 точки, след като "белия балет" спечели срещу Ейбар.

Севиля, от своя страна, се закотви на четвъртото място и има шанс да атакува по-предни позиции, ако направи серия от победи.

Домакините започнаха мача изключително силно. В началните минути те не дадоха на своя опонент дори да премине центъра и създадоха няколко интересни голови положения. Още в 5-ата минута Сусо стреля от границата на наказателното поле, но Ян Облак спаси.

В 7-ата минута ситуацията стана още по-неприятна за Диего Симеоне и неговите футболисти. Саул скочи на шпагат в наказателното поле и застъпи Иван Ракитич, което бе достатъчно за Хесус Хил Мансано да посочи бялата точка – дузпа за Севиля.

Зад топката застана Лукас Окампос, който обаче не стреля убедително и Ян Облак направи чудесно спасяване, запазвайки вратата си суха.

Този пропуск не промени играта на домакините, които продължиха да атакуват. В 9-ата минута Люк де Йонг стреля с глава, но бранител на Атлетико блокира шута му.

До почивката гостите така и не успяха да настроят играта си, а домакините отправиха още няколко опасни шута, но нямаха късмет да отбележат.

През първата част Севиля отправи цели 12 удара по посока вратата на Ян Облак, което се случва за първи път на Атлетико от началото на сезона.

Малко след почивката Атлетико стигна до интересно положение, след като Анхел Кореа опита да намери Луис Суарес, но нападателят не успя да овладее топката добре.

Малко по-късно Суарес получи жълт картон, което означава, че пропусна следващия мач на Атлетико.

Домакините от Севиля стигнаха до заслужен гол в 70-ата минута. Те направиха чудесна атака с множество пасове около наказателното поле. Хесус Навас успя с последни сили да достигне до топката преди тя да излезе в аут и я центрира на втора греда, където Маркос Акуня засече подаването и го превърна в гол за 1:0.

3 минути по-късно Марио Ермосо получи топката от Саул в наказателното поле, но я изпрати над напречната греда.

Диего Симеоне понесе още един удар в 79-ата минута, когато Маркос Йоренте получи жълт картон. Така и той, както Луис Суарес, ще пропусне следващия мач на Атлетико, който е срещу Бетис на 11 април.

В първата минута от продълженията Атлетико можеше да изравни. Анхел Корея стреля по земя, но Боно бе на мястото си и отрази удара. 

Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки