Нефтохимик се измъчи с Левски, но се класира за финал (ВИДЕО)

Шампионите спечелиха 3:2 домакинството си на "сините"

Нефтохимик се измъчи с Левски, но се класира за финал (ВИДЕО)

Нефтохимик 2010 (Бургас) спечели с 3:2 (, 23:25, ) домакинството си на Левски София във втори мач от полуфиналните плейофи на волейболното първенство. Шампионите имаха аванс от 3:0 след първата среща и ще спорят за титлата с победителя от двубоя между Хебър и Монтана. "Тигрите" от Пазарджик водят с 1-0 победи в серията.

 
Срещата бе изпълнена с много обрати и интригуващи моменти. Шампионите надделяха над съперника благодарение на силните си воля и колективен дух в ключови ситуации. Левскарите пък демонстрираха доста по-различно лице от първия двубой и това пролича от резултата. Момчетата на Андрей Жеков обаче не можаха да направят пълен обрат и да вкарат серията в трети двубой. 
 
Двата отбора започнаха равностойно, след което "сините" се откъснаха с добра разлика благодарение на играта си в посрещане. Положението се запази почти до края на частта, но домакините успяха да наваксат изоставането си и да направят обрат. Сервисът бе ключов в тази ситуация и в крайна сметка спечелиха гейма. 
 
Във втората част играта бе на амплитуди, като имаше размяна на лидерство и волейболни аргументи. Бургазлии се "залепиха" за съперника, но гостите успяха да наложат волята си след грешка на Жани Желязков и ас на Владимир Станков. 
 
Третият гейм премина под диктовката на волейболистите на Нефтохимик, които отново взеха аванс в мача. 
 
Възходящата линия на бургазлии продължи и в следващите минути, но не успяха да удържат темпото и столичани се възползваха от това. Интригата се запази и впоследствие, като левскарите поведоха и спечелвайки частта, вкараха мача в тайбрек. 
 
Там битката бе за всяка топка и всяка точка, но след шестата точка нещата се промениха и отново домакините поеха инициативата. "Сините" обаче не се отказаха и се доближиха максимално до противника. Не се случи нищо повече и Нефтохимик се поздрави с успеха, като така подпечата билета си за финала. 
 
Най-резултатен бе Денис Карягин с 15 точки (2 блокади), 14 точки реализира Жани Желязков. С по 12 точки приключиха Валентин Братоев (6 аса) и Илия Петков (3 аса, 2 блокади). За съперника Боян Йорданов бе над всички с 20 точки (1 ас, 2 блокади).
 
 

 

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ЦСКА води с 12:5 срещу Левски във финалите

Преди финалния плейоф за титлата

Тони Зетова: Искам да се борим със силните

Положително беше желанието за игра на всички момичета, обяви селекционерът

Легендарен разпределител спря с волейбола

Надявам се бъдещето да ми е свързано с Нефтохимик, каза Иван Станев

България се класира за финалите на Евро 2024 по волейбол за жени до 18 години

Oтлично представяне на нашите момичета

Левски е на финал в родното първенство по волейбол след 10 години пауза

"Сините" елиминираха шамиона Нефтохимик

Цецо Соколов с 18 точки при успех на Динамо М

Тимът на българина изравни резултата в полуфиналната серия в Русия

Младите волейболистки с втора чиста победа на Европейските квалификации

Остава само крачка до класирането

ЦСКА ще спори за титлата в НВЛ

"Армейците" ще играят на първи финал в шампионата от 2018 година насам

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки