Сензациите в пресата: ЦСКА пробва схема с един пред защитата, Любо ще връща формата на Турицов

„Армейците“ втвърдиха шпагатите при Бруно, Черно море цака Левски и при младите, Пирин с четвърти обрат през сезона - феновете негодуват

Сензациите в пресата: ЦСКА пробва схема с един пред защитата, Любо ще връща формата на Турицов

Сензациите в пресата днес, сряда, 7 април 2021 година:

„Мач Телеграф“: Черно море цака Левски и при младите

Налагането на млади играчи бе една от основните цели, която си поставиха на „Гзрена“ от миналото лято. И уж опитват да я следват. Прави впечатление обаче, че нещата при „сините“ стават малко случайно, а не са плод на програма, която се следва и изпълнява стриктно. Вярно, „сините“ може да се похвалят с двама дебютанти под 20 години. С ръка на сърцето обаче в Левски трябва да си признаят, че появата им бе плод на безизходица. Патрик-Габриел Галчев за една нощ се прероди като ляв халф-бек, след като нямаше кой да играе на този пост в домакинството на Локомотив (Пд). Георги Александров, който бе взет повече като за бройка, трябваше да запълва дупка в дербито с ЦСКА. Марин Петков и Мартин Петков пък се появяваха през есента от време на време, в подготовката бяха титуляри, но после незнайно защо изчезнаха, за да се завърнат пак на сцената в последните мачове.

„Мач Телеграф“: „Армейците“ втвърдиха шпагатите при Бруно

Дисциплината в ЦСКА претърпя лека промяна след напускането на Стамен Белчев през есента и застъпването на поста на Бруно Акрапович. Интересно е, че и двамата имат точно по 10 шампионатни мача начело на „червените“ за първенство. В първите 10 кръга футболистите на ЦСКА са получили 24 жълти картона и един червен (Юнус Санкаре срещу Славия) или средно по 2,4 картона на среща. С идването на Бруно Акрапович бе втвърден тонът, както и шпагатите - тимът получи 30 жълти картони и 1 червен (Амос Юга срещу Левски) или по 3 средно на мач. факт е, че именно при босненския треньор играта стана по-агресивна, което се отрази и на предупрежденията. При Бруно това започна и да оказва влияние, тъй като жълтите картони се натрупаха и ключови футболисти започнаха да пропускат мачовете заради наказания (Амос Юга (2 пъти), Тибо Вион), в момента „висящи“ са Тиаго Родригес, Георги Йомов, Брадли Мазику и Юрген Матей. Очаква се при Любо Пенев тимът да намали агресията, тъй като ще преследва по-атакуващ футбол и ще има по-голям контрол върху топката. Това е едно от нещата, които се очаква да се подобрят при „червените“.

„Тема спорт“: Пирин с четвърти обрат през сезона, феновете негодуват

Загубата на Пирин Бл от последния Нефтохимик в Бургас разбуни духовете сред феновете на орлетата. В официалната фейсбук страница на благоевградчани заваляха доста коментари, които бяха насочени основно към поведението на отбора и това, че е допуснал обрат срещу 9 играчи на Нафтата. "Нещо мирише, или играят срещу треньор, или по-лошо?", коментира Йордан Димитров. "Трябва да се правят пари за догодина", пише Радослав Димитров, а Ивайло Ковачев допълва: "Кой направи парички?". "Тото бойс, друго обяснение нямам", коментира Христо Иванов Христов. "Е как така паднахме от тия утайки, нали има пари в Пирин уж, защо ги правим тия работи?", пише Венцислав Филипов. Любопитен факт е, че четвърти мач на орлетата през сезона минава през обрат. На 28 август Пирин Бл падна с 2:3 от дубъла на Лудогорец в Разград, след като водеше с 2:0. Срещу Миньор в Благоевград на 16 октомври орлетата падаха с 1:2 до 88-ата минута, но изковаха успеха с 3:2 в края. Пет дни по-късно те водеха с 3:1 до 80-ата минута срещу Берое за купата у дома, но загубиха с 3:4.

„Мач Телеграф“: ЦСКА пробва схема с един пред защитата

Очаква се Любо Пенев веднага да промени схемата на ЦСКА и с оглед на качествата на футболистите, да заложи на един футболист, който ще играе пред защитата. Това е Амос Юга, който и без това е единственият класически вътрешен халф на „червените“ в момента. На тази позиция с различен успех бяха пробвани също Жеферсон и Тибо Вион заради 3-2-4-1 на Бруно Акрапович. Така Юга ще може да помага на тима при дефанзивните действия, но и да се нагърбва с изнасянето на топката, което умее добре. Пред него пък ще играе Тиаго Родригес, който определено има повече идеи в атака. До него може да играе Адалберто Пеняранда, чиято ситуация остава забулена в мистерия. При това положение може би титуляр ще е Греъм Кери.

„Мач Телеграф“: Треньорът ще връща формата на Турицов
Иван Турицов вероятно ще се завърне триумфално в дясната зона на защитата на ЦСКА. Това ще стане за сметка на Тибо Вион, който бе предпочитан пред българина в последно време. Всъщност при схемата на Бруно Акрапович на Вион му се налагаше да играе в средата на терена заради проблемите, а като халф бек в много мачове действаше Джером Синклер. който е номинален нападател. Сега обаче при по-класическата схема Турицов ще получи шанс за титулярно място, а неговото развитие напоследък бе спряно заради чести контузии и дълги престои на пейката.
Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки