Сензациите в пресата: ЦСКА пробва схема с един пред защитата, Любо ще връща формата на Турицов

„Армейците“ втвърдиха шпагатите при Бруно, Черно море цака Левски и при младите, Пирин с четвърти обрат през сезона - феновете негодуват

Сензациите в пресата: ЦСКА пробва схема с един пред защитата, Любо ще връща формата на Турицов

Сензациите в пресата днес, сряда, 7 април 2021 година:

„Мач Телеграф“: Черно море цака Левски и при младите

Налагането на млади играчи бе една от основните цели, която си поставиха на „Гзрена“ от миналото лято. И уж опитват да я следват. Прави впечатление обаче, че нещата при „сините“ стават малко случайно, а не са плод на програма, която се следва и изпълнява стриктно. Вярно, „сините“ може да се похвалят с двама дебютанти под 20 години. С ръка на сърцето обаче в Левски трябва да си признаят, че появата им бе плод на безизходица. Патрик-Габриел Галчев за една нощ се прероди като ляв халф-бек, след като нямаше кой да играе на този пост в домакинството на Локомотив (Пд). Георги Александров, който бе взет повече като за бройка, трябваше да запълва дупка в дербито с ЦСКА. Марин Петков и Мартин Петков пък се появяваха през есента от време на време, в подготовката бяха титуляри, но после незнайно защо изчезнаха, за да се завърнат пак на сцената в последните мачове.

„Мач Телеграф“: „Армейците“ втвърдиха шпагатите при Бруно

Дисциплината в ЦСКА претърпя лека промяна след напускането на Стамен Белчев през есента и застъпването на поста на Бруно Акрапович. Интересно е, че и двамата имат точно по 10 шампионатни мача начело на „червените“ за първенство. В първите 10 кръга футболистите на ЦСКА са получили 24 жълти картона и един червен (Юнус Санкаре срещу Славия) или средно по 2,4 картона на среща. С идването на Бруно Акрапович бе втвърден тонът, както и шпагатите - тимът получи 30 жълти картони и 1 червен (Амос Юга срещу Левски) или по 3 средно на мач. факт е, че именно при босненския треньор играта стана по-агресивна, което се отрази и на предупрежденията. При Бруно това започна и да оказва влияние, тъй като жълтите картони се натрупаха и ключови футболисти започнаха да пропускат мачовете заради наказания (Амос Юга (2 пъти), Тибо Вион), в момента „висящи“ са Тиаго Родригес, Георги Йомов, Брадли Мазику и Юрген Матей. Очаква се при Любо Пенев тимът да намали агресията, тъй като ще преследва по-атакуващ футбол и ще има по-голям контрол върху топката. Това е едно от нещата, които се очаква да се подобрят при „червените“.

„Тема спорт“: Пирин с четвърти обрат през сезона, феновете негодуват

Загубата на Пирин Бл от последния Нефтохимик в Бургас разбуни духовете сред феновете на орлетата. В официалната фейсбук страница на благоевградчани заваляха доста коментари, които бяха насочени основно към поведението на отбора и това, че е допуснал обрат срещу 9 играчи на Нафтата. "Нещо мирише, или играят срещу треньор, или по-лошо?", коментира Йордан Димитров. "Трябва да се правят пари за догодина", пише Радослав Димитров, а Ивайло Ковачев допълва: "Кой направи парички?". "Тото бойс, друго обяснение нямам", коментира Христо Иванов Христов. "Е как така паднахме от тия утайки, нали има пари в Пирин уж, защо ги правим тия работи?", пише Венцислав Филипов. Любопитен факт е, че четвърти мач на орлетата през сезона минава през обрат. На 28 август Пирин Бл падна с 2:3 от дубъла на Лудогорец в Разград, след като водеше с 2:0. Срещу Миньор в Благоевград на 16 октомври орлетата падаха с 1:2 до 88-ата минута, но изковаха успеха с 3:2 в края. Пет дни по-късно те водеха с 3:1 до 80-ата минута срещу Берое за купата у дома, но загубиха с 3:4.

„Мач Телеграф“: ЦСКА пробва схема с един пред защитата

Очаква се Любо Пенев веднага да промени схемата на ЦСКА и с оглед на качествата на футболистите, да заложи на един футболист, който ще играе пред защитата. Това е Амос Юга, който и без това е единственият класически вътрешен халф на „червените“ в момента. На тази позиция с различен успех бяха пробвани също Жеферсон и Тибо Вион заради 3-2-4-1 на Бруно Акрапович. Така Юга ще може да помага на тима при дефанзивните действия, но и да се нагърбва с изнасянето на топката, което умее добре. Пред него пък ще играе Тиаго Родригес, който определено има повече идеи в атака. До него може да играе Адалберто Пеняранда, чиято ситуация остава забулена в мистерия. При това положение може би титуляр ще е Греъм Кери.

„Мач Телеграф“: Треньорът ще връща формата на Турицов
Иван Турицов вероятно ще се завърне триумфално в дясната зона на защитата на ЦСКА. Това ще стане за сметка на Тибо Вион, който бе предпочитан пред българина в последно време. Всъщност при схемата на Бруно Акрапович на Вион му се налагаше да играе в средата на терена заради проблемите, а като халф бек в много мачове действаше Джером Синклер. който е номинален нападател. Сега обаче при по-класическата схема Турицов ще получи шанс за титулярно място, а неговото развитие напоследък бе спряно заради чести контузии и дълги престои на пейката.
Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Александър Димитров: Илиан Илиев е много голяма личност

"Момчетата работиха много за тази победа", каза селекционерът на младежкия национален отбор

Oксер продължава да следи Марин Петков

Младежкият национал показва отлична форма през 2024 година

Левски ще разчита на Охене за Славия

Митков и Фабио Лима се очакват да са на линия за мача с Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки