ОФИЦИАЛНО: Де Бройне подписа нов договор с Манчестър Сити

„Гражданите“ обявиха загуби от над 120 милиона за миналия сезон

ОФИЦИАЛНО: Де Бройне подписа нов договор с Манчестър Сити

Звездата на Манчестър Сити - Кевин де Бройне, подписа двугодишно удължаване на настоящия си контракт с клуба.

Това означава, че белгиецът остава в Сити до лятото на 2025 година.

Де Бройне е вече 5 години и половина на "Етихад", печелейки на два пъти титлата на Англия, веднъж ФА Къп и четири пъти Купата на Лигата. През миналата година стана и Играч на годината в Англия.

"Не мога да съм по-щастлив. Откакто се присъединих през 2015 година, се чувствам като у дома си. Обичам феновете, семейството ми се установи в Манчестър, играта ми се развива много добре. Клубът е призван да успява, предлага ми всичко, което ми е необходимо за кариерата ми, така че решението бе ясно. Играя най-добрия си футбол, а усещам, че има още. Пеп и аз гледаме на футбола по един и същи начин. Изградихме връзка помежду си, така че фокусът ми е изцяло върху добрия завършек на настоящия сезон", заяви белгиецът.

"Кевин е един от най-добрите в света. Формата му е изключително постоянна, а талантът му - несъмнен. Щастливи сме, че е наш играч и се радваме, че ще го наблюдаваме във върхова форма в Манчестър Сити", заяви Чики Беригистайн, който заема ръководна позиция в клуба.

Същевременно клубът от „Етихад“ обяви загуби от 126 милиона лири за изминалия сезон, който бе силно афектиран от COVID-19 пандемията. Приходите на Сити са паднали с 11% - до 478,4 милиона, и причина за това са липсата на постъпления в дните на мачовете, както и промяната на сделката за телевизионните излъчвания.

Част от общите приходи на отбора обаче изобщо не влизат в сметките, тъй като късният край на сезона във Висшата лига и Шампионската лига ще се отрази на финансовото състояние на клуба в доклада през следващата година. Същото важи и за приходите от продажбата на играчи като Лeрой Сане, който Сити изпрати в Байерн (Мюнхен) за около 45 милиона евро. От клуба обясниха, че очакват да бъдат на печалба, когато бъде теглена чертата за целия изминал сезон.

"Тези сметки не са представителни за сезон 2019-2020. Ще имаме по-ясни резултати от Ковид сезоните след края на настоящия", каза изпълнителният директор на отбора Феран Сориано.

Тази новина обаче едва ли ще повлияе на бюджета, с който Джосеп Гуардиола ще разполага за лятна селекция. Една от големите цели на испанеца е Ерлинг Холанд, който снощи излезе на "Етихад" с екипа на Борусия (Дортмунд). Германският клуб ще иска поне 150 милиона за норвежеца, а Манчестър Сити до момента никога не е харчил сума от порядъка на 100 милиона само за един играч, въпреки че клубът често прави мащабни селекции. Пеп преди няколко дни коментира, че е възможно в бъдеще и това да се случи, намеквайки именно за Холанд.

През миналото лято Сити обяви печалба от 32.5 милиона лири за сезон 2018-2019.

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

Реал (Мадрид) ще спечели поредното Ел Класико

Вижте подробности

В Испания: Зидан на крачка от Байерн

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки