ОБЗОР: Всичко интересно от 25-ия кръг на Югозападната Трета лига

Вижте как завършиха срещите и коментарите след тях

ОБЗОР: Всичко интересно от 25-ия кръг на Югозападната Трета лига
Общо девет мача се изиграха от 25-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига по терените на Югозападна България вчера. 

На стадион Искър в Самоков местния Рилски спортист домакинства на временния водач в групата отбор на Марек от град Дупница. През първата част на срещата първи отбелязаха гол гостите след центриране от фаул и в наказателното поле на домакините Васил Калоянов се оказа най-съобразителен и простреля вратаря Слави Петров за 0:1. Второто попадение в срещата отбеляза Иван Калайджийски в 59-та минута. То бе отново за отбора на Марек и с тази победа дупнишкия тим прибави нови три точки и съвсем справедливо е на върха на таблицата. Президентът на Марек (Дупница) Цветан Видински сподели, че въпреки лошото време футболистите са направили всичко възможно да играят добър футбол.

„Надиграхме тотално отбора на домакините през второто полувреме и можехме да вкараме още 2-3 гола. В събота ни предстои тежък мач срещу отбора на Ботев Ихтиман, изграден от доста опитни футболисти, със стаж в професионалния футбол. Ще подходим сериозно за двубоя. Изтече наказанието на Христо Каймакански. Ако искаме да останем на първото място трябва да победим и Ботев Ихтиман”.

Отборът на Рилски спортист ще гостува на един от добрите отбори – Чавдар Етрополе. В изминалия кръг Чавдар загуби в Кресна от местния Перун.

„Изключително лош терен, неприятно време, силен вятър. При една контраатака отборът на Перун вкара един гол, който се оказа фатален за нашия отбор. Иначе срещата се игра на една врата, но не успяхме да си реализираме положенията. На всичко отгоре в даденото продължение от главния съдия Стоян Арсов Здравко Панев получи директен червен картон. И заедно с контузения Владимир Тачев няма да бъдат на мое разположение в съботния мач срещу Рилски спортист Самоков. Със сигурност ще бъдем победители срещу Рилецо”, сподели Красимир Стоев - треньор на Чавдар Етрополе.

В Кресна отборът на Перун с гол на Иван Георгиев в 8-мата минута донесе радост на присъстващите на стадиона, както и на тези извън него, донасяйки трите точки, така ценни в този труден момент. При това положение отборът на Перун вече е с 18 точки и измести Гранит Владая от 15-тото място, излизайки извън опасната зона. За мача в събота наставникът Благовест Ангелов няма да може да разчита на контузения Атанас Топалов.

Футболистите на Перун са с настроение след авторитетната победа над Чавдар Етрополе и се стягат за успешен мач в събота в Гоце Делчев. Стожерът в отбраната на Перун Десислав Токов, който я ръководи безупречно срещу Чавдар, обещава това да се случи и срещу Пирин в Гоце Делчев.

В Кюстендил местният Велбъжд победи коравия тим на Гоце Делчев с 1:0 с попадение на Георги Славков-Рууни в 61-ва минута. Срещата бе ръководена на нужното равнище от главния арбитър Кирил Кирилов. Тази победа вдъхва надежди сред футболистите на кюстендилския тим за оцеляване в групата. В събота ще има дерби мач между отбори от дъното между Банско и Велбъжд на стадион Свети Петър в курортния град. Георги Иванов от треньорския щаб на ФК Банско определя този дерби мач като изключително важен за съдбата на отбора. 

„Нямаме контузени и наказани. Надяваме се да изчистим терена от падналия сняг и да направим един добър двубой, в който спечелването на трите точки за нас е задължително, защото това е пътя за оцеляването ни”.

В изминалия мач отборът на Банско завърши наравно 1:1 срещу Надежда в Доброславци с изравнително попадение на Боби Хазуров.

Отборът на Надежда в събота ще гостува на Гранит Владая. Този мач ще бъде от изключително важно значение за отбора на домакините, които след тежката загуба в Сандански от Вихрен с 1:6 вече са на 16-то място със 17 точки-с две повече от отборите  на Банско и Велбъжд Кюстендил с по 15 точки.

На градския стадион в Сандански отборът на Вихрен нанесе тежка загуба на Гранит Владая, отбелязвайки им 6 гола сред хеттрик на Димитър Макриев, две попадения на Васил Божинов и едно на Никола Георгиев от дузпа. Тази победа съхрани надеждите на отбора на Вихрен за атакуване на първото място, което делят в момента с Марек с по 58 точки. В събота гладиаторите ще гостуват на Левски Чепинци. Президентът на домакините Георги Милков сподели, че няма да може да разчитат срещу Вихрен на наказания Борислав Драгиев и контузения Велислав Илиев. „Независимо от проблемите ни, обещаваме да изиграем един истински мач, който ще бъде изключително труден срещу единия от лидерите в групата, кандидати за първото място – Вихрен Сандански”, допълни Георги Милков.

В Ботевград отборът на Балкан победи Левски Чепинци с две попадения на Кристиян Ковачев. „Надяваме се в събота да изиграем поредния добър мач, гостувайки на ФК Кюстендил. Уверен съм, че ако нашите футболисти продължават да играят така, както го правят от началото на пролетния дял на първенството, ще се завърнем с успех и от стадион Осогово”, сподели наставникът на Балкан Иван Редовски.

В Сливница местният Сливнишки герой претърпя тежка загуба с 0:4 от отбора на ФК Кюстендил. Головете за отбора-победител бяха дело на Боян Стойнев, Андрей Йорданов, Евгени Зюмбулев и Христо Кирев. 

„Тотално надиграхме отбора на домакините и съвсем заслужено спечелихме с 4:0 и с трите точки съхранихме надеждите за атакуване на челото до края на първенството. Без подценяване в събота подхождаме срещу отбора на Балкан Ботевград, който е във възход през втората част на първенството. Друга алтернатива пред нас, освен победа, няма”, сподели Николай Николов-Чезето - треньор на ФК Кюстендил.

В Разлог домакинът Пирин и Оборище Панагюрище завършиха 2:2. На два пъти отборът на домакините повеждаше в резултата с голове на Росен Пъдарев и Николай Хаджиниколов-Хаджи. Двете изравнителни попадения за отбора на гостите бяха дело на Даниел Васев след отлично изпълнени фаулове. В събота отборът на Пирин Разлог ще гостува на Беласица Петрич, а Оборище ще домакинства на Сливнишки герой Сливница. И в двата мача се очертават победи твърдо за домакините.

На градския стадион в Ихтиман местният Ботев и Беласица Петрич завършиха наравно 1:1. Първият гол в срещата отбеляза Лъчезар Георгиев в 37-ма минута за Ботев, а изравнителното попадение за отбора на Беласица бе дело на Патрик Попов в даденото продължение в края на първото полувреме. Този равен мач остави отбора на Беласица на 4-то място с 49 точки – с девет по-малко от лидерите Марек и Вихрен и с 2 по-малко от третия ФК Кюстендил.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки