СЛЕД ЕПИЧНА БИТКА: Реал (Мадрид) надви Барса в дъжда и поведе в Ла Лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Каталунците уцелиха греда в 94-та минута и паднаха с 1:2

СЛЕД ЕПИЧНА БИТКА: Реал (Мадрид) надви Барса в дъжда и поведе в Ла Лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Реал (Мадрид) вече е лидер в Ла Лига след като победи Барселона и във второто Ел Класико за сезона. Мадридчани триумфираха с 2:1 и изместиха местния съперник Атлетико от върха в класирането.

Барселона влезе по-остро в мача и създаде първата опасност пред една от двете врати. В 10-ата минута Жорди Алаба получи в наказателното поле. Левият краен бранител опита остро подаване по земя към Усман Дембеле, но французинът бе изпреварен от Тибо Куртоа.

Само четири минути по-късно Карим Бензема реализира и даде аванс на домакините. Лукас Васкес центрира по земя от десния фланг, а нападателят елегантно с петичка преодоля Марк-Андре тер Стеген за 1:0 в полза на Реал.


 Каталунците имаха претенции за нарушение срещу Лионел Меси, но главният съдия Хесус Хил Мансано подмина ситуацията и секунди по-късно падна голът.

В 21-вата минута Карим Бензема се пребори за топката на границата на наказателното поле и пусна към Лука Модрич, чийто удар обаче бе блокиран от Роналд Араухо.

Две минути по-късно Педри извърши нарушение, заради което бе официално предупреден, и Реал получи добра възможност за директен обстрел от пряк свободен удар. Карим Бензема стреля, прехвърли стената, но прехвърли и вратата.

В 28-ата минута „лос бланкос“ удвои аванса си с втория точен удар от началото на мача. Винисиус Жуниор тръгна на пробив. Бразилецът бе спрян на сантиметри пред наказателното поле от Роналд Араухо. Хесус Хил Мансано отсъди пряк свободен удар. Тони Кроос стреля мощно. Топката рикошира в гърба на Сержиньо Дест, а Жорди Алба не съумя да изчисти от голлинията и така Реал направи резултата 2:0.

В 35-ата минута домакините бяха много близо до трети гол при много опасна контраатака. Лука Модрич изведе Винисиус по левия фланг на атаката. Бразилецът набра скорост, измъкна се от защитниците на Барса и пусна към Федерико Валверде. От чиста позиция той пробва диагонален удар, но за късмет на каталунците, топката се отби от десния страничен стълб. Последва и добавка, която бе отразена от Тер Стеген.

В добавеното време на първата част дойде най-добрата възможност за Барселона от началото на мача. Лионел Меси опита да изненада Тибо Куртоа с директен удар от корнер. Аржентинецът не бе никак далеч от магическото попадение, тъй като топката се отби от напречната греда.

Втората част започна с натиск на Барселона, който не доведе до нищо съществено пред вратата на Тибо Куртоа. Дъждът в Мадрид се усили и условията за игра станаха доста по-тежки.

В 57-ата минута Карим Бензема проби през центъра и опита силен шут от границата на наказателното поле, но прати топката над напречната греда.

Час игра след началото Барселона намали изоставането си. В голмайстор се превърна Оскар Мингеса, за когото това бе вторият гол с екипа на каталунците. Жоржи Алба получи на левия фланг. Испанският национал центрира в наказателното поле, където Антоан Гризман много хитроо прескочи топката и я остави за Мингеса, който я прати в мрежата.

В самия край мачът се изнерви, като първо Барселона имаше претенции за дузпа срещу Брайтуайт, а в 90-та минута Каземиро си изкара червен картон след два жълти в рамките на няколко секунди. 

Резултатът обаче остана непроменен в продълженията след като Муриба имаше златен шанс в последната атака на гостите и нацели гредата. Така Реал (Мадрид) събра 66 точки на първото място, Атлетико остава втори със същия актив, а Барса е вече трети с 65.


Реал (Мадрид) - Барселона 2:1
1:0 Бензема 13
2:0 Кроос 28
2:1 Мингуеса 60

Стартови състави:

Реал (Мадрид): 
Куртоа, Милитао, Начо, Васкес, Менди, Кроос, Модрич, Каземиро, Валверде, Винисиус, Бензема

Барселона: 
Teр Стеген, Дест, Араухо, Бускетс, Меси, Дембеле, Ленгле, Педри, Жорди Алба, Де Йонг, Мингуеса

РАЗШИРЕН РЕПОРТАЖ


Луд мач в Бергамо, Аталанта е на финал (ВИДЕО)

Тимът на Гасперини с обрат за 4:1 над Фиорентина

ОБЗОР: Манчестър Юнайтед обърна последния и измести Нюкасъл (ВИДЕО)

Капитанът Фернандеш спаси „червените дяволи“ от срам на „Олд Трафорд“ – 4:2, резултати

Фабио Капело хвали Белингам

„Само топ футболисти могат да играят така на тази възраст“

В Милан готови на раздяла с Тео и Менян

Никой не е в безопасност вече, пише "Гадзета дело Спорт"

Киеза напуска Юве, ако Алегри остане

Вижте подробности

Край на интригата в Гърция, лоша новина за ПАОК

АЕК докосва титлата след здрав бой над ПАО

Край на сагата: Шави остава в Барселона!

Треньорът прие финалната оферта на клуба и остава начело

Георги Минчев с хеттрик в Кипър

Нападателят носи триумф с 5:4

И Лил на опашка за Хосе Кордоба

Френският тим следи бранителя на Левски

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки