Атлетико с издънка по пътя към титлата (ВИДЕО)

Отборът на Диего Симеоне не успя да победи Бетис

Атлетико с издънка по пътя към титлата (ВИДЕО)

Атлетико Мадрид не успя да спечели трето поредно гостуване в Ла Лига, след като завърши 1:1 срещу Бетис. Караско откри резултата още в петата минута, а Тейо изравни в 20-ата. Тимът на Диего Симеоне се върна на върха на класирането, но има само една точка преднина пред Реал Мадрид и две пред Барселона.

Ситуацията на "дюшекчиите" се усложнява и от контузията на Жоао Феликс, който напусна терена в началото на второто полувреме. Те изиграха добро първо полувреме, но не се възползваха от създадените положения. След почивката Бетис имаше предимство, но и домакините не бяха ефективни.

Отборът на Диего Симеоне започна отлично и поведе още в петата минута. Жоао Феликс изведе Кореа в наказателното поле. Клаудио Браво успя да блокира удара, но топката се озава в Караско, който я насочи към мрежата. Атлетико има предимство в този период, а домакините не играеха много с топката. В 14-ата минута "дюшекчиите" можеха да удвоят аванса си. След центриране на Ермосо Саул стреля с глава, но Браво успя да отрази удара.

Бетис не създаваше нищо в предни позиции, но при първата си добра комбинация успя да изравни резултата. Неостаряващият Хоакин намери Алекс Морено отляво, а той центрира към Тейо, който прекрасно засече топката от въздуха и не остави шансове на Облак.

В началото на второ полувреме Атлетико загуби Жоао Феликс поради контузия. При отсъствието на Луис Суарес, Дембеле и Льомар травмата на португалеца може съвсем да намали опциите на Симеоне в нападение.

След почивката ситуацията на терена бе доста по-различна. "Дюшекчиите" не успяхава да създадат нищо в предни позиции, а Бетис играеше доста по-добре. В 57-ата минута след ъглов удар Емерсон засече топката с глава, но Облак спаси. Малко по-късно Хоакин бе на сантиметри от това да засече подаване на Емерсон. Топката се озова в Тейо, но неговият удар бе отклонен.

Хименес блокира удар на Руибал, а в 76-ата Облак направи най-важното си спасяване в мача. Вратарят се справи блестящо с удар на Диего Лайнес, който се появи на терена малко по-рано.

В самия край Атлетико можеше да стигне до победата на няколко пъти. В добавеното време Браво първо направи решително спасяване след удар на Кореа. Последва още една опасна ситуация пред вратата му. След това отново Кореа бе изведен на добра позиция и отново Браво успя да го спре.

БЕТИС - АТЛЕТИКО 1:1
0:1 - Караско (5)
1:1 - Тейо (20)

 

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки