ПОТВЪРДЕНО: Левски уреди шестцифрен дълг

Задължението заплашваше лиценза на „сините“

ПОТВЪРДЕНО: Левски уреди шестцифрен дълг

Ръководството на Левски е успяло да се споразумее с колегите си от Септември (София) за дълга по трансфера на Здравко Димитров.

Преди около месец случаят нашумя и се заговори, че неизплатена сума от около 100 хиляди евро може да разклати сериозно сините и те да не получат професионален лиценз.

Тогава босът на втородивизионния тим Румен Чандъров разкри за проблема.

"Още чакам парите от Левски за Здравко Димитров. Сумата е 100 хиляди евро. Драма има дотолкова, че 15 милиона лева изхарчиха, но мен все ме забравят. Дали е застрашен лицензът им? Ако не си изпълнят ангажимента, аз какво да направя. От тях си зависи", заяви тогава бизнесменът.

От "Герена" обаче са успели да постигнат договорка с него.

"Разбрали сме се. Всичко е точно, няма никакъв проблем", заяви сега Чандъров пред "Тема Спорт".

Така задълженията са разсрочени. Здравко Димитров пристигна в Левски преди началото на сезон 2019/20. Тогава заедно с него от Септември при сините акостира и халфът Асен Чандъров - син на Румен Чандъров.

Полузащитникът обаче бе под наем и изкара само един полусезон на "Георги Аспарухов". В момента той е част от румънския Академика Клинчени.

През тази пролет Здравко Димитров захапа в титулярния състав на сините. В момента обаче той лекува контузия. Това го извади от двубоя срещу Черно море (0:0) през уикенда.

Почти сигурно 22-годишният футболист няма да бъде на разположение на треньорския щаб и за следващия мач - домакинството на Лудогорец.

През този сезон Здравко Димитров участва в общо 20 мача за Левски, в които вкара 2 гола. Това бяха и дебютните му попадения - вкара при 2:0 срещу Монтана в първенството, както и при 4:1 над аматьорския Партизан (Червен бряг) за купата. Общо за сините има 37 срещи във всички турнири.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки