Порто има висока планина за изкачване

Челси е на крачка от първи полуфинал в Шампионската лига от 7 години насам

Порто има висока планина за изкачване

Преди 10 дни Томас Тухел описа тежката загуба от Уест Бромич с 2:5 като "шамар в лицето". 

Миналия вторник отборът му можеше да бъде ударен още по-силно в Севиля. 

Порто обаче не успя и загуби с 0:2 символичното си домакинство, а сега момчетата на Серджо Консейсао тръгват на мисия невъзможна. 

В същото време лондончани са само на крачка от първи полуфинал в Шампионската лига от 7 години. Реваншът също ще се играе на "Санчес Писхуан".

Историята пише мрачни прогнози за драконите. Те трябва да отбележат поне три гола, за да имат някакъв шанс да елиминират своя опонент. Всъщност подобен пасив в домакинство е наваксван само веднъж в историята на турнира.

Това се случи през 2018/19, когато Манчестър Юнайтед загуби на "Олд Трафорд" от ПСЖ с 0:2, но след това триумфира на "Парк де Пренс" с 3:1.

Така червените дяволи са единственият отбор в Шампионската лига, постигал този подвиг, а в други 17 случая това са оказа прекалено висока планина за изкачване от тимовете.

Въпреки тежката си задача Порто на моменти надиграваше Челси в първия двубой. За пореден път драконите ще се нуждаят от огромно представяне, подобно на реванша с Ювентус от осминафиналите.

Грешки на португалците в защита подариха головете на лондончани преди седмица, но англичаните също показаха, че могат да бъркат, най-вече при загубата от Уест Бромич преди 10 дни.

Челси показа истинско качество пред противниковата врата в първия сблъсък, а след това дойде разгромен успех с 4:1 над кривия Кристъл Палас във Висшата лига. Кай Хаверц и Кристиян Пулишич блеснаха в събота, но те най-вероятно ще останат резерви, тъй като Томас Тухел ще направи доста ротации по своя състав.

Добрата новина и за двамата треньори е, че те нямат абсолютно никакви проблеми с окомплектоването на съставите си.

За Порто в игра се връщат Серджо Оливейра и Мехди Тареми, които бяха наказани за първия двубой. Челси също няма нито един контузен в състава си, след като Тухел потвърди, че Тами Ейбрахам ще бъде в групата за срещата. Н`Голо Канте има лек мускулен проблем, който обаче няма да му попречи да играе.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки