В ПАРИЖ: ПСЖ ще довършва мисията срещу Байерн

Отсъствието на ключови играчи със сигурност ще даде отражение на предстоящия реванш

В ПАРИЖ: ПСЖ ще довършва мисията срещу Байерн

ПСЖ продължава да преследва първия си трофей в Шампионската лига. Мечтата обаче минава през добър резултат в днешния четвъртфинален реванш срещу Байерн.

Преди седмица в снежния Мюнхен принцовете измъкнаха 3:2 след две попадения на Килиан Мбапе и едно на капитана Маркиньос, което означава, че при нова победа, равенство или дори загуба с 0:1 или 1:2 ще ги класира напред.

Съмнително е обаче хората на Маурисио Почетино да си правят подобни тънки сметки, които могат да са без кръчмар.

Защото фортуна определено погали ПСЖ в Мюнхен, иначе при 31 удара, които отправиха домакините, 15-те корнера и още куп положения, едва ли резултатът щеше да е в полза на французите.

А ефективността на ПСЖ е достойна за завиждане - от 4 точни шута три влязоха във вратата на Мануел Нойер. Да разчиташ, че същото може да се повтори е несериозно и такива наивници при столичани със сигурност липсват.

ПСЖ бе в подобна ситуация и на осминафинала срещу Барселона, когато спечели първия мач на "Ноу Камп" още по-убедително с 4:1. У дома обаче французите стояха доста неубедително и ако не беше пропусната дузпа от Лионел Меси и множеството пропилени шансове за каталунците, нямаше гаранции, че крайният резултат ще бъде 1:1.

Отсъствието на ключови играчи със сигурност ще даде отражение на предстоящия сблъсък. Капитанът на ПСЖ Маркиньос нямаше достатъчно време да се възстанови от контузия, която получи в първата среща, и ще пропусне реванша.

Бразилецът вчера дори изобщо не тренира. Не са в оптимално състояние още вратарят Кейлор Навас, защитникът Лейвин Курзава и нападателят Мауро Икарди. Освен Маркиньос със сигурност пропуска срещата и друг бранител - Хуан Бернат.

На този фон не е изненада, че треньорът на ПСЖ Маурисио Почетино е доста умерен и предпазлив в изявленията си.

"Предстои ни много труден реванш и според мен шансовете за продължаване напред си остават както и преди първия двубой - 50 на 50. Уважавам много Байерн, защото това е най-силният отбор в Европа. Длъжни сме да проявим смирение, но в същото време сме уверени в нашите сили и ще се постараем пак да ги победим и да се класираме в следващата фаза", заяви аржентинецът.

"Знаем как играе съперникът, и не мисля, че ще променят нещо в стила си. Ние ще гледаме да наложим нашите идеи. Ще видим кой ще има контрол върху срещата. В Мюнхен положихме добра основа и сега трябва да довършим мисията. Играта по крилата е най-голямата сила на германците. В първия мач определено имахме проблеми, но пък спечелихме. Трябва да сме напълно концентрирани", завърши Почетино.

Домакините влизат с отлично настроение в сблъсъка, след като през уикенда удариха с 4:1 Страсбург в Лига 1. Така шампионите запазиха разликата от 3 т. от лидера Лил. От своя страна след пет поредни победи в Бундеслигата Байерн се препъна с 1:1 срещу Унион у дома.

Така авансът на баварците пред преследвача РБ Лайпциг бе стопен до четири точки, а този уикенд предстои тежка визита на третия Волфсбург. Тези сметки обаче едва ли занимават някого в лагера на баварците, при положение че носителят на трофея е поставен пред сериозната угроза да сдаде короната. При това срещу отбора, който победи с 1:0 на финала в Лисабон.

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки