СЕНЗАЦИЯ: Роналдо е пред завръщане на „Олд Трафорд“

Манчестър Юнайтед и ПСЖ са фаворити за португалския национал на Ювентус

СЕНЗАЦИЯ: Роналдо е пред завръщане на „Олд Трафорд“

Суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо може да се завърне в Манчестър Юнайтед през лятото, пишат медиите в Италия.

36-годишният нападател все още не е потвърдил плановете си да остане в Торино и през следващия сезон, което подхранва все повече спекулациите, че може да напусне в посока Реал Мадрид и Ман Юнайтед.

Смята се обаче, че по-реалистичният вариант пред Роналдо са "червените дяволи", тъй като испанстия шампион е готов да се насочи към Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен или Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд. „Червените дяволи“ почти са си осигурили участие в Шампионската лига догодина след победата си над Тотнъм миналия уикенд. Европейски футбол на най-високо ниво ще означава повече пари на разположение на Оле Гунар Солскяер за трансфери това лято и според „Calciomercato“ Роналдо се е превърнал в основна трансферна цел.

Изданието твърди, че полузащитникът на Юнайтед Пол Погба може да бъде използван в сделката, като бъде пратен обратно в Ювентус, откъдето „червените дяволи“ го купиха през 2016 година за рекордна тогава сума. Самият CR7 пък показа доста бурно недоволството си от случващото се в момента при "баконерите" след победата над Дженоа с 3:1.

„Calciomercato“ пише още, че Роналдо може и да остане в Италия. Причина за това са данъчните облекчения и по специално законът, според който чужденци, които живеят на Ботуша, могат да се възползват от възможността да плащат заместващ фиксиран данък в размер на 100 000 евро годишно за всичките си доходи, получени зад граница. Това включва спонсорски договори, имидж права, капиталови печалби и други. От тези пера Роналдо получава огромни суми, за които навсякъде другаде би плащал много по-големи данъци. Единствено във Франция португалецът може да се възползва от възможността да се освободи от 50% от данъците, но никъде другаде няма да има този бонус.

Възможен вариант остава и Пари Сен Жермен, където Роналдо може да замени Килиан Мбапе, в случай, че нападателят премине в Реал Мадрид. Френският шампион искаше и капитана на Барселона Лионел Меси, но изглежда все по-вероятно аржентинецът да остане в Барселона, така че собствениците на ПСЖ ще опитат да вземат другата звезда от подобен мащаб.

Източникът информира и за още една хипотеза, която обаче на този етап изглежда почти невъзможна. Тя гласи, че Роналдо би могъл да се завърне в Спортинг Лисабон, за което наскоро говори и неговата майка Долорес. Португалският гранд обаче по никакъв начин не може да си позволи финансово бившия си футболист, a и няма как да му предостави възможността да се бори отново за Шампионската лига и за „Златната топка“.

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки