Порто се сети да вкарва, но късно - Челси е полуфиналист в Шампионската лига! (ВИДЕО)

"Сините" от Лондон продължават напред след 2:1 общ резултат след мачовете в Севиля

Порто се сети да вкарва, но късно - Челси е полуфиналист в Шампионската лига!  (ВИДЕО)

 Челси загуби символичното си домакинство в мача-реванш от 1/4-финалите на Шампионската лига срещу Порто с 0:1, но с общ резултат 2:1 се класира за последните четири в турнира. 

Цял мач двата отбора не предложиха кой знае колко интересен футбол, а попадението на португалците падна в последните минути.

В 4-ата минута напрежението си пролича след въздушен двубой между капитана на Порто Пепе и Кай Хаверц, при който португалецът удари нападателя на Челси. Наложи се медицинският екип на лондончани да влиза на терена, но реферът Клеман Тюрпен бързо успокои двата лагера и двубоят продължи в спокойно темпо. Три минути по-късно дойде и първата опасност пред една от двете врати. Мейсън Маунт шутира отдалеч и след рикошет в крак на защитник топката заплашително полетя към вратата на Порто, но в крайна сметка излезе в корнер.

Груба грешка на стража на Челси Менди едва не доведе до откриване на резултата в 11-ата минута, но Жоржиньо я поправи, избивайки в ъглов удар. Страхотна непримиримост пък демонстрира Канте в 19-ата минута, когато си върна загубена топка на левия фланг и я подаде към Пулишич пред наказателното поле. Американецът от своя страна продължи към връхлитащия Джеймс, който шутира без забавяне, но ударът му мина покрай десния стълб на вратата на "драконите".

Кай Хаверц бе близо до гола в 27-ата минута след отлично извеждащо подаване на Канте, но ударът му бе блокиран. В 33-ата минута още по-добра възможност се откри пред дясното крило на Порто Хесус Корона. Чилуел не прецени добре един прехвърлящ пас в наказателното поле и мексиканецът овладя топката зад гърба му, но не успя да намери очертанията на вратата.

Футболистите на Порто влязоха по-добре във второто полувреме и се настаниха трайно в половината на символичните домакини. Те обаче бяха изненадани от контраатака на Челси в 54-ата минута, която като по чудо не завърши с попадение. От левия фланг Чилуел намери Пулишич на отлична позиция, но завършващият му удар разочарова. Три минути по-късно шут на Мейсън Маунт беше блокиран от Мангулу в наказателното поле и топката излезе в корнер.   

Току-що влезлият Мехди Тареми опита да изненада вратаря на Челси с удар с глава в 65-ата минута. Топката обаче бе твърде лека и Менди я улови без проблем. 
 

Единственият гол в мача падна в четвъртата минута на добавеното време на срещата. Нану центрира в наказателното поле на Челси, където Мехди Тареми с много красив ножичен удар вкара топката във вратата на Едуар Менди.

Челси - Порто 0:0

Стартови състави:

Челси: Менди, Рюдигер, Жоржиньо, Тиаго Силва, Канте, Пулишич, Маунт, Чилуел, Джеймс, Азпиликуета, Хаверц

Порто: Марчесин, Пепе, урибе, Марега, Зайду, Гружич, Корона, Манафа, Мбемба, Отавио, Сержио Оливейра

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки