КРАЛЯТ Е МЪРТЪВ, ДА ЖИВЕЕ КРАЛЯТ! ПСЖ детронира Байерн! (ВИДЕО)

Французите загубиха с 0:1 у дома, но продължават на полуфиналите

КРАЛЯТ Е МЪРТЪВ, ДА ЖИВЕЕ КРАЛЯТ! ПСЖ детронира Байерн! (ВИДЕО)
Европа ще има нов футболен крал! Байерн (Мюнхен) спечели с 1:0 гостуването си на ПСЖ, но сдаде короната. Първият мач от четвъртфиналите на Шампионската лига завърши 3:2 за парижани и с повече отбелязани гола на чужд терен се класираха за следващата фаза. Решаващо за провала на гостите се оказа отсъствието на Роберт Левандовски, който пропусна и двете срещи. Миналия сезон ПСЖ игра финал в надпреварата и загуби именно от Байерн - 0:1 през август в Лисабон. Успехът на французите е и своеобразен реванш за онзи мач. 
 
Първи възможност да вкарат имаха домакините. В третата минута Неймар изведе Мбапе зад отбраната на баварците, но опитът на звездата на ПСЖ не сполучи. Шест след това Неймар шутира, Нойер обаче спаси.
 
В 25-ата стана напечено и пред вратата на парижани. Лерой Сане получи подаване пред дъгата на наказателното поле и отправи удар с левия крак, но неточно. Минута по-късно Кимих опита изстрел, който също бе встрани. В 28-ата минута Нойер направи изключително спасяване. Мбапе бе изведен отляво и комбинира с Неймар. Бразилецът се озова очи в очи с вратаря и не можа да го преодолее.
 
Десетина минути преди края на първата част Неймар шутира към вратата на Байерн, Нойер обаче с една ръка блокира опита. Бразилецът продължи да няма късмет. Негов удар спря в напречната греда на Нойер, а миг по-късно Неймар остана очи в очи с германския страж и стреля в левия страничен стълб.
 
Байерн дочака своя шанс и в 40-ата минута поведе в резултата. Голът вкара бившият футболист на парижани Ерик Максим Чупо-Мотинг, който добави топката с глава след удар, който бе спасен с крак от Навас.
 
Минута след началото на второто полувреме Байерн беше много близо до това да вкара втори гол. Давид Алаба получи топката пред наказателното поле, но я прати встрани от вратата на Навас.
 
Гостите от Мюнхен оцеляха в 53-ата минута след нов пропуск на Неймар. Ди Мария влезе в наказателното поле на гостите и пусна прекрасен успореден пас. Нойер не успя да се намеси. Неймар обаче също се размина с топката на празна врата.
 
В 79-ата минута Килиан Мбапе бе изведен сам срещу вратаря Мануел Нойер. Той го преодоля с мощен шут под гредата, но попадението беше отменено заради засада.
 
Лерой Сане се опита да вкара в 82-ата минута. Той влезе в наказателното поле и стреля с левия крак, но неточно. Байерн опита финален щурм, но не успя и приключи с Шампионската лига.
 
 
 
ПСЖ - БАЙЕРН 0:1
0:1 Чупо-Мотинг (41)
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ПСЖ: 1. Навас, 3. Кимпембе, 7. Мбапе, 8. Паредес, 10. Неймар, 11. Ди Мария, 15. Данило, 22. Диало, 23. Дракслер, 27. Гeй, 31. Дагба
 
БАЙЕРН: 1. Нойер, 5. Павар, 6. Кимих, 10. Сане, 13. Чупо-Мотинг, 17. Боатенг, 10. Дейвис, 21. Ернандес, 25. Мюлер, 27. Алаба, 29. Коман
 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки