Ясни са първите четвъртфиналисти в Монте Карло

Циципас и Давидович Фокина ще спорят за място сред полуфиналистите

Ясни са първите четвъртфиналисти в Монте Карло

Гъркът Стефанос Циципас и испанецът Алехандро Давидович Фокина са първите четвъртфиналисти на турнира на клей от сериите "Мастърс 1000" в Монте Карло с награден фонд от 2,460 милиона евро.

Поставеният под номер 4 в схемата Циципас победи с 6:3, 6:4 чилиеца Кристиан Гарин за час и 42 минути. Циципас стигна неочаквано лесно до успеха срещу 18-ия в схемата чилиец, който се слави с добрата си игра на червена настилка.

Циципас спечели над 70 процента от разиграванията си и на първи, и на втори сервис и даде само една точка за пробив на съперника си за целия мач. Гръкът осъществи първия си пробив в срещата в осмия гейм на първия сет.

Той стартира с брейк и във втория, но Гарин успя да изравни за 4:4. Последва обаче нов пробив за Циципас за 5:4 и веднага след това фаворитът затвори срещата.

За място на полуфиналите Циципас ще играе с Алехандро Давидович Фокина. Испанецът продължи доброто си представяне в Монте Карло с победа с 6:2, 7:6(2) над участващия с “уайлд кард” французин Люка Пуй.

Така той за пръв път в своята кариера се класира за четвъртфиналите на турнир от категория АТР1000.

21-годишният Фокина взе пет последователни гейма в първия сет, за да го спечели с 6:2. Той проби рано и във втория сет, но Пуй изравни за 3:3 и се стигна до тайбрек. В него младият испанец реализира пет последователни точки, поведе с 6:1 и затвори мача със 7:2 след час и 46 минути.

“Алехандро е млад и играе добър тенис. Не го познавам много добре, но той е испанец. Усещам, че е изиграл много мачове на клей. Той познава настилката доста добре, така че ще бъде предизвикателство за мен”, коментира далеч по-опитният Циципас.

След класирането си за четвъртфиналите в Монте Карло гъркът вече може да се похвали, че е достигал минимум тази фаза и на трите “Мастърс” турнира на клей.

Той записа най-доброто си представяне до момента в Мадрид през 2019 година, когато загуби в битката за титлата от Новак Джокович. Същия сезон Стефанос игра и полуфинал в Рим, но отстъпи пред Рафаел Надал.

Зверев очаква Гришо или Алкарас на 1/2-финалите в Маями

Германецът ще бъде следващ опонент на един от двамата

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки