Ботев (Пловдив) и Славия ще търсят ценни точки по пътя към оцеляването

"Канарчетата" могат да направят голяма крачка към спасението си

Ботев (Пловдив) и Славия ще търсят ценни точки по пътя към оцеляването

Срещата между Ботев (Пловдив) и Славия от 24-ия кръг на efbet Лига е днес. Двата тима са вкопчени в битка за оставането си в елита и трите точки са изключително важни. Така че в Коматево ще ври и кипи.

 

Домакините могат да направят голяма крачка към спасението си, ако запишат успех днес. Тогава те ще дръпнат с 6 точки на преследвача си Етър и ще се нуждаят от само 1 точка в оставащите два кръга до края на редовния сезон, за да си гарантират място в топ 10.
 

Славия обаче пристига с мисълта да изненада неприятно "Канарчетата". Победата е задължителна и за "белите", ако искат да запазят поне някаква надежда да завършат извън опасната зона. Ако спечелят днес, "белите" ще се доближат само на 2 точки от 10-ата позиция, която в момента заема именно Ботев.
 

В състава на домакините обаче имат своите проблеми преди мача. Двама играчи дадоха положителни тестове за коронавирус и отпадат от сметките на Александър Валентич. Това са бразилците Маркиньос и Джонатан Перейра. Освен тях, мачът ще пропусне и контузеният Димитър Тонев.
 

Ботев е в подем в последните си мачове в първенството. Пловдивчани са в серия от 6 поредни мача без загуба и сега се надяват да продължат с добрите си игри. Очаква се те да започнат мача в състав Аргилашки на вратата и Работов, Генев и Янсон в защита. Филипов и Конате ще бъдат на двете крила, а Шоколаров и Рабей ще действат в средата на терена. Илиев ще води атаката, а зад гърба му ще бъдат Току и Цикарски.
 

Гостите също имат свои проблеми преди мача. Златомир Загорчич ще се лиши от услугите на Дарко Тасевски и Радослав Кирилов. Така единайсеторката вероятно ще бъде съставена от Вуцов на вратата и Александров, Гандри, Христов и Антовски в отбрана. Узунов и Вълчев ще са двамата опорни халфове, а Макрилос ще действа като плеймейкър. Стоев и Кръстев ще оперират по крилата, а Рангелов ще води атаката.
 

Вероятни състави:
 

Бoтев (Пловдив): Аргилашки, Работов, Генев, Янсон, Филипов, Рабей, Шоколаров, Конате, Цикарски, Току, Илиев
 
Славия: Вуцов, Александров, Гандри, Христов, Антовски, Вълчев, Узунов, Стоев, Макрилос, Кръстев, Рангелов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки