В ИТАЛИЯ: Самп обърна Верона след почивката, Удинезе прати Кротоне с единия крак в Серия Б (ВИДЕО+СНИМКИ)

Вижте как се развиха двата обедни мача в Серия А

В ИТАЛИЯ: Самп обърна Верона след почивката, Удинезе прати Кротоне с единия крак в Серия Б (ВИДЕО+СНИМКИ)

Интерсни два мача откриха 31-ия кръг на Серия А.

Сампдория надви с 3:1 като домакин Хелас Верона, а Удинезе прекъсна ужасната си серия от три поредни загуби с успех над последния Кротоне с 2:1. 

Дория стигна до обрат срещу Верона като домакин, след като още в 13-та минута Дарко Лазович отбеляза красиво попадение от пряк-свободен удар.

След почивката обаче Сампдория вдигна много нивото и в 46-та Якуб Янкто стигна до топката в наказателното поле и матира стража на гостите. 

В 73-та минута Кейта Балде беше съборен в наказателното поле и беше отсъдена дузпа за домакините. Зад топката беше Габиядини, който без проблем я прати в мрежата за 2:1. В 82-та пък всичко беше решено с трети гол за генуезци. Торсби се възползва от грешно излизане на Силвестри и с глава насочи топката в опразнената врата.

В Кротоне след половин час игра Удинезе имаха претенции за дузпа, след като Родриго Де Пол беше повален в наказателното поле на домакините, но до наказателен удар не се стигна. В 41-та пък Нестеровски направи фрапантен пропуск след като от вратарското наказателно поле на нацели топката и Кордаз улови. 

Веднага след това обаче Нестеровски се реваншира. Той пусна отличен пас към Де Пол, който със самочувствие завърши за 0:1. 

След почивката съдията на мача отсъди дузпа, но за Кротоне в 67-та минута, след като Молина игра с ръка в собственото си наказателно поле. Сими застана зад топката и бе точен за 1:1. 

Четвърт час преди края Де Пол отново беше герой за своя тим, след като направи отличен солов рейд и завърши с мошен удар, който Кордаз нямаше как да спаси. В първата минута на продължението обаче аржентинецът си изпроси червен картон и остави отбора си с 10 души, но това не попречи на резултата да се запази същия. 

Така Кротоне продължава да копае дъното с едва 15 точки и вече гледа към Серия Б, докато Удине е 11-ти с 36 точки.

Кротоне - Удинезе 1:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки