Луд, луд мач! Каляри се върна от нищото, за да бие Парма в битка за оцеляване! (ВИДЕО)

Сардинци губеха до 90-та минута с 2:3, но взеха всичките три точки

Луд, луд мач! Каляри се върна от нищото, за да бие Парма в битка за оцеляване! (ВИДЕО)

Каляри успя да победи драматично с 4:3 Парма в мач от 31-ия кръг на Серия А, като двата отбора са 18-ти и 19-ти в класирането и влязоха в директна битка в борбата за оцеляване в елита.

Парма започна активно срещата и още в 5-та минута поведе след отличен изстрел на Джузепе Пецела. В 27-та Паоло Валери имаше всички основания да даде дузпа за Каляри, след като опит за центриране в наказателното на "дуковете" беше спрян с ръка, но реферът отказа да посочи точката дори след консултация с ВАР.

В 31-та Парма удвои аванса си. Куцка беше намерен от Корнелиус и насочи топката в мрежата - 0:2. Осем минути по-късно обаче Каляри намали чрез тарана Леонардо Паволети, който надскочи всички в наказателното.

След почивката и двата отбора се втурваха в атака след атака, но те не завършваха с интересни удари. След точно час игра обаче Памра удвои аванса си отново. Денис Ман получи пас в пеналта и без да се замисли стреля, правейки Викарио безпомощен за трети път.

Голове обаче не спряха. В 66-та Разван Марин пак върна домакините в мача след удар по земя от границата на наказателното поле, който Сепе не успя да спре да влети в мрежата му. В 71-та минута Ясмин Куртич направи уникален пропуск на два метра от вратата след центриране от корнер, което в крайна сметка се оказа решаващо.

В първата минута на продължението Гастон Перейро вкара Каляри и общо отбеляза шестия гол в мача! Той овладя топката на ъгъла на наказатленото поле и отправи перфектен изстрел към далечната греда - 3:3!

Драмата беше пълна в 93-та минута, когато Перейро центрира отдясно в малкия пеналт и там Чери засече с глава и вдигна цялата скамейка на домакините на крака. С победата си Каляри събра 25 точки на 18-то място и е на две точки, но и с два мача повече от Торино. Парма остава зад тях на 19-то място с 20 пункта и задачата им за оцеляване става все по-трудна.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки