Интер и Наполи изпуснаха по две точки на "Диего Армандо Марадона" (ВИДЕО+СНИМКИ)

След три греди и автогол двата отбора завършиха 1:1

Интер и Наполи изпуснаха по две точки на "Диего Армандо Марадона" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Наполи и Интер завършиха 1:1 в дербито на 31-ия кръг на Серия А. На "Стадио Диего Армандо Марадона" интересните ситуации не липсваха, като в мача бяха записани три греди, автогол и дори отменена дузпа. 

И двата отбора започнаха предпазливо двубоя. Домакините бяха по-активни, но положения пред двете врати нямаше. Първата добра комбинация, която затрудни защитата на "нерадзурите", завърши с удар от дистанция на Фабиан Руис, който не затрудни Ханданович. Последва бърза атака на гостите, при която топката стигна до Лаутаро Мартинес в наказателното поле. Аржентинецът първоначално успя да овледее, но след това не стигна до удар. 

В 27-ата минута Интер стигна до най-добрата си възможност до този момент. Лукаку отлично намери Дармиан. Той бе на позиция за изстрел, но реши да подава към Хакими и Инсиние изби топката. Малко по-късно удар на Брозович бе отклонен от Лукаку и топката се удари в горната греда.

Наполи не успяваше реално да застраши вратата на съперника, но "нерадзурите" сами си вкараха гол в 36-ата минута. Инсиние бе изведен отляво и прати ниска топка в посока на Осимен. Ханданович и Де Фрай не се ориентираха добре, вратарят опита да избие, защитникът му попречи и топката се озова в мрежата.

Отговорът на гостите бе втора греда на Лукаку. След удар от фаул на Ериксен топката се удари в белгиеца и се заби в гредата. Малко преди почивката Интер имаше нова възможност. Лаутаро изведе Барела сам срещу вратаря, но Мерет излезе много бързо и успя да избие. След това топката бе избита преди Лукаку да стигне до нея за добавка.

След почивката отборът на Конте определено имаше предимство, а домакините подходиха по-предпазливо с надеждата да пазят преднината си и евентуално да я увеличат на контраатака. Предоставянето на инициативата на Интер не се оказа най-разумният ход от страна на Наполи, тъй като в 55-ата минута гостите изравниха. 

След две ниски центрирания в опит да бъде намерен човек в наказателното поле, топката попадна в Ериксен, който със силен изстрел в долния ляв ъгъл не остави шансове на Мерет.

Малко по-късно имаше нова опасна ситуация в наказателното поле на домакините, но Лукаку се забави и не успя да отправи удар.

Интер не продължи да бъде агресивен, а постепенно се дръпна и остави на съперника да контролира играта. Това доведе до опасности пред Ханданович. При едно центриране на Политано, Ди Лоренцо отклони топката с глава, а Фабиан Руис не успя да я засече към мрежата на далечната греда. 

В последната част на двубоя Наполи доминираше. Политано премина няколко защитници и с мощен удар разстресе гредата. Малко по-късно съдията посочи бялата точка след шпагат на Де Фрай в краката на Жиелински. След разглеждане с ВАР реферът промени решението си, защото видя, че бранителят игра с топката.

Така Интер остава на първото място с 75 точки - на девет пред Милан. Наполи е пети с 60 и е на само два пункта от четвъртия Ювентус в битката за влизане в топ 4.


Наполи - Интер 1:1
1:0 Де Фрай (автогол) 37
1:1 Ериксен 55

Стартови състави:

Наполи: Meрет, Ди Лоренцо, Манолас, Кулибали, Марио Руи, Руиз, Деме, Зиелински, Политано, Инсине, Осимен

Интер: Ханданович, Шкринияр, Де Фрай, Бастони, Хакими, Барела, Брозович, Ериксен, Дармиан, Лукаку, Мартинез

Артета: Не мога да намеря правилните думи

Мениджърът на Арсенал беше много разочарован от отпадането в ШЛ

Тухел: Тази победа значи много

Треньорът на Байерн коментира успеха с 1:0 над Арсенал в ШЛ

Нойер счупи рекорд в Шампионската лига

Германецът вече има 58 сухи мрежи в турнира

Гуардиола доволен от футболистите си, въпреки отпадането

"Всички играха на ниво", заяви Пеп

Фенербахче ще победи Олимпиакос в реванша

Вижте подробности

Щастливият Анчелоти: Реал никога не умира

Треньорът на мадридчани коментира успеха с дузпи над Манчестър Сити

Алонсо: Усещам глада на футболистите

Треньорът на Борусия Дортмунд говори преди реванша с Уест Хем

Кристиано Роналдо осъди Ювентус за 10 милиона евро

Португалецът ще получи 50% от заплатата си при торинци

НЕВЕРОЯТНО ШОУ: Реал Мадрид ликува след дузпи на "Етихад"(ВИДЕО)

Манчестър Сити няма да защити трофея си, след като отпадна от "белия балет"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки