Арсенал едвам се спаси срещу Фулъм, ВАР в центъра на вниманието (ВИДЕО)

"Артилеристите" останаха на деветото място след препъването срещу "котиджърс"

Арсенал едвам се спаси срещу Фулъм, ВАР в центъра на вниманието (ВИДЕО)

 Първата опасност в срещата дойде след 68 секунди игра. Топката бе изритана към Бейерин вляво, а той комбинира с Лаказет. Френският стрелец видя зад отбраната Габриел Мартинели. Той, от своя страна, опита да прехвърли стража на гостите Ареола и го стори, но ударът му не намери очертанията на вратата на Фулъм и топката излезе аут.

В седмата минута Мартинели получи топка в близост до вратата на Фулъм след чудесен рейд на Смит-Роу отдясно, но ударът му бе отразен с ефектно спасяване на Ареола.В 21-ата минута Маджа отпраив изстрел то дистанция, а топката рикошира, след което премина на сантиметри край страничната греда на Райън. Минута по-късно Мартинели подаде за Смит Роу, който шутира силно от 25 метра, но шутът отново бе неточен.

В 40-ата минута Арсенал реализира гол след чудесна атака. „Артилеристите” разиграха топката прекрасно пред наказателното поле на Фулъм. Бейерин центрира топката, а Себайос с глава засече и я прати във вратата на Алфонс Ареола. След разглеждане на мониторите обаче се видя, че Букайо Сака е бил в засада при изграждането на атаката преди паса към Бейерин, който центрира за Себайос.

Втората част стартира с възможност за "топчиите". Дани Себайос продължи с активността си и подаде за Лаказет, като нападателят шутира пред наказателното поле на Ареола, но не се наложи на френския страж да се намесва при удара на неговия сънародник. В 55-ата Сака задмина с лекота Аина и нахлу в наказателното поле на Фулъм. Юношата на клуба опита да центрира от малък ъгъл, но вместо това се получи удар, който рикошира в гредата на гостите и топката излезе аут. В 57-ата минута Фулъм получи дузпа, след като Габриел Магаляеш настъпи Марио Лемина. Ситуацията бе прегледана и в крайна сметка се видя, че има застъпване. Реферите обаче разгледаха и дали има засада на Ола Аина при градежа на атаката, но позицията на десния бек на Фулъм бе редовна. Зад топката застана Джош Маджа, който с прецизен изстрел прати топката под напречната греда на Мат Райън - 0:1.

Логично, домакините се активизираха, а в 62-ата Лаказет стреля от фаул, ала право в стената, изградена от Фулъм. В 68-ата пък капитанът на домакините Бейерин бе намерен в наказателното поле и стреля с глава, но опитът на испанеца бе отчайващо слаб. В 69-ата минута Александър Лаказет получи разтежение в задната част на своето бедро при спринт и напусна с мускулен проблем. На негово място влезе Еди Нкетия.

В 71-ата минута Арсенал бе много близо до това да изравни резултата. Смит-Роу изведе зад отбраната на гостите Мартинели, който задмина вратарят Ареола, но отиде до аутлинията. Нападателят центрира оттам за Пепе, който стреля с глава, но стражът на гостите направи зрелищно спасяване и спаси гостите от сигурен гол.

Арсенал опита да притисне максимално своя съперник и опита няколко удара, но неуспешни. Фулъм пък опитваше да тормози "артилеристите" с контраатаки. В добавеното време от Поусън на срещата Мартинел шутира силно отблизо към вратата на Ареола, но вратарят се намеси добре. В 95-ата минута на срещата Арсенал направи още едно добро нападение, но удар на Букайо Сака бе блокиран от Харисън Рийд. В последната минута от продължението Арсенал изравни. Вратарят Мат Райън атакува топката при корнер. Той прати топката надясно за Себайос, който стреля. Ареола спаси, но Нкетия бе наблизо и добута топката във вратата му - 1:1.

Така Арсенал остана на деветото място в Премиър лийг с 46 точки. Фулъм пък е първият отбор в опасната зона, заемайки 18-ото място и е с 27 точки, на шест зад 17-ия Бърнли.

Потвърдено: Холанд аут за Брайтън

Фодън и Стоунс се завръщат, съобщи Пеп

Рангник призна, че разговаря с Байерн Мюнхен

Селекционерът на Австрия не отрече и, че може да приеме офертата на баварците

Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

Край на една ера: Легенда на Атлетик Билбао напуска след 15 години

Икер Мунияин обяви решението си в емоционално видео

Килиян Мбапе сменя позицията си в Реал Мадрид

Французинът оставя левия фланг на Винисиус

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки