ОБЗОР: Аталанта взе дербито с Ювенту в края, Лацио и Беневенто си вкараха осем гола (ВИДЕО)

Бергамаските се настаниха на третото място с гол на Малиновски, Антов влезе от пейката при победа на Болоня

ОБЗОР: Аталанта взе дербито с Ювенту в края, Лацио и Беневенто си вкараха осем гола (ВИДЕО)

 Аталанта успя да победи Ювентус с минималното 1:0 в мач от 31-ия кръг на Серия А. Бергамаските стигнаха до важния успех с гол на Руслан Малиновски минути преди края. 

 

В четвъртата минута Луис Муриел падна в наказателното поле след съприкосновение с Хуан Куадрадо, но Даниеле Орсато не свири дузпа. В 16-ата Федерико Киеза опита техничен удар от дистанция, но изстрелът му бе неточен. Осем минути след това Матео Песина отправи опасен удар, но Матайс де Лихт изчисти в корнер. В добавеното време на първата част Де Лихт стреля с глава след центриране от фал, но ударът му бе неточен. 

В 58-ата минута Киеза беше принудително заменен от Данило. Малко след това Муриел стреля опасно покрай вратата. 20 минути преди края на срешата Дуван Сапата изпревари Данило, за да засече топката с глава, но изстрелът му мина покрай вратата на Шчесни. 

Минута по-късно Руслан Малиновски даде аванс на бергамаските. Украинецът стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в Алекс Сандро и влетя в мрежата на Шчесни. 

Така тимът, воден от Джанпиеро Гасперини събра актив от 64 точки след днешната победа над действащия шампион и е на трета позиция в класирането. Юве е четвърти с 62. 

По същото време в Рим Лацио победи Беневенто в истинско голово шоу с 5:3. Още в 10-та минута автогол на Депаоло даде аванс на "орлите", а 20-та Чиро Имобиле удвои аванса им. 

Осем минути преди почивката и Хоакин Корея се записа сред голмайсторите за класическия аванс на Лацио. Точно преди паузата обаче Марко Сау върна надеждите на "вещиците". 

След полувремето в 48-та Монтипо вкара втори автогол във вратата на гостите. В 55-та пък Имобиле пропусна и дузпа. В 63-та минута Виола вкара втори гол за Бенвенто за 4:2, а веднага след това гол на Лападула беше отменен заради ВАР и нарушение в атаката. Пет минути преди края Камил Глик вкара с глава за 4:3 и гостите започнаха вярват в обрата, но в шестата минута на продължението Чиро Имобиле реши всичко с пети гол. 

В третия мач от този следобед Болоня спечели с 4:1 домакинството си на Специя След като в миналия мач срещу Рома Валентин Антов се появи в игра в 60-ата минута, днес той влезе на терена от резервната скамейка в 87-ата, когато крайният победител вече беше предрешен.

Българският нападател на Специя Андрей Гълъбинов остана извън състава, защото получи фрактура на носа по време на тренировка.

 

С два гола за Болоня се отчете Матиас Сванберг, а по едно прибавиха Муса Бароу и Рикардо Орсолини. Почетният гол за Специя бе дело на Ардиан Исмаили.

Домакините стартираха по-добре и поведоха още в 12-ата минута. Точен от дузпа бе Орсолини, а шест минути по-късно Бароу направи резултата 2:0.

В 32-рата минута Мичел Дайкс засече с глава центриране в наказателното поле, но вратарят на Специя Иван Проведел. Секунди по-късно гостите намалиха изоставането си. Ардиан Исмаили си освободи пространство за изстрел след изпълнение на корнер и прати топката в мрежата.

В 37-ата минута удар на Муса Бароу се отби от десния страничен стълб. В началото на втората част Болоня реши мача. В 54-тата минута Сванберг покачи на 3:1, а малко след това вкара втория си гол в срещата за 4:1.

В 65-ата минута силен шут на Орсолини разтресе напречната греда. След като изходът от двубоя бе предрешен, в 87-ата минута старши треньорът Синиша Михайлович реши да даде няколко минути игрово време на Валентин Антов. Бившият капитан на ЦСКА се появи на мястото на Мичел Дайкс.

До края резултатът остана непроменен и Болоня прибави три точки към актива си. Тимът на българския защитник е 11-и в класирането с 37 пункта, докато Специя заема 14-ото място с 32. За Антов и компания предстои домакинство на Торино в следващия кръг от Серия А.

Болоня - Специя 4:1

Аталанта - Ювентус 1:0

Лацио - Беневенто 5:3

Милан ще избира между доста имена за нов треньор

Вижте и някои от кандидатите за поста

Уелтън блести в Япония, даде асистенция за успех на Гамба

Бразилецът изигра силен мач

Ад в Белград! Зверски бой между ултраси на Партизан и Звезда

За щастие полицията е реагирала доста бързо

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Анчелоти: Близо сме титлата, но Барса е много силен съперник

Италианецът не скри уважението си към каталунците

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Шави: Утре играем за титлата

Той смята, че успех в Ел Класико ще върне отбора в борбата за челото

Алегри: Целта ни е Шампионска лига

Треньорът на Ювентус иска да стигне финал за Купата на Италия

Барселона продължава преговорите за Олмо

"Каталунците" са влезли в преговори с агентите на халфа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки