Барселона лети към дубъл в Испания

Битката за титлата в Ла Лига е особено интригуваща

Барселона лети към дубъл в Испания

Битката за титлата в Ла Лига е особено интригуваща през този сезон, като в спора са замесени цели 4 отбора.

Към компанията на мадридските Атлетико и Реал, както и тази на Бaрсeлoнa се присъедини отборът на Севиля, който след силна серия настигна водещите три тима.

Андалусийци се явяват късен претендент за слава, като все пак е малко вероятно точно футболистите на Лопетеги да триумфират с трофея.

А кой има най-големи шансове да стане шампион на Испания? Уравнение с много неизвестни и труден отговор. Можехме да кажем кой е фаворит за титлата след Ел Класико, спечелено от Реал Мадрид, но само седмица след голямото дерби ситуацията се промени. Осакатен състав на “белите” взе само точка при визитата на Хетафе, като Зидан може да бъде доволен, че отборът му все пак не загуби. Ден по-рано Бaрсeлoнa разгроми Атлетик Билбао с 4:0 във финала за Купата на Краля. Това не само донесе първия трофей на Роналд Куман като наставник на каталунците, но и накара всички на “Камп Ноу” да мечтаят за дубъл.

След нулевото реми между Хетафе и Реал Мадрид стана ясно, че Барса вече държи съдбата си изцяло в своите ръце. Перспективата се очерта ясно - 8 победи във финалните 8 мача за сезона в Ла Лига изпращат шампионския трофей на “Камп Ноу”. Да, след 30-ия кръг каталунците изоставаха с 2 точки от лидера Атлетико, но това може да се компенсира в директния двубой. Последното голямо дерби в испанското първенство в този шампионат ще се състои на 8 май. Бaрсeлoнa посреща Атлетико Мадрид на “Камп Ноу” и ако дотогава “Лос Кулес” не са сгрешили, това е моментът, в който могат да застанат на върха, за да не бъдат измесени до края.

Програмата на Реал Мадрид е убийствена

След като взе само точка от визитата на “Колизеуем Алфонсо Перес”, шампионът за миналия сезон вече разчита всеки от преките съперници да сгреши поне веднъж до края на сезона. Същевременно тимът на Зидан трябва да запише перфектна серия от резултати, което няма да е никак лесно с оглед на интензивния график на “Лос Бланкос” на финалната права. Двубоят с Хетафе бе първият от 9 в рамките на 29 дни за Реал. Преди първия полуфинал в Шампионската срещу Челси Кралският клуб посреща Бетис, който прогресира през този сезон и въпреки че вече е сигурен за участието в турнир на УЕФА, ще се опита да завърши в Топ 6, за да поеме към Лига Европа, а не към новата надпревара - Лигата на конференциите. 35-ият кръг предлага още едно дерби освен Бaрсeлoнa - Атлетико. На 9 май Реал Мадрид приема Севиля, като там ще се види дали претенциите на андалусийци могат да бъдат реални. А в последния кръг футболистите на Зидан приемат друг кандидат за Европа - Виляреал.

Програмата на лидера Атлетико е най-щадяща като натовареност, но в никакъв случай. Вече стана дума за гостуването на “Камп Ноу”, където максимумът за Симеоне винаги е бил една точка. В този случай равенство може и да свърши работа на гостите, както стана през 2013/14 - последният шампионски сезон на “дюшекчиите”. Но след това Атлетико приема друг претендент за Топ 6 - Реал Сосиедад, срещу който победата е задължителна. Възелът за титлата в Ла Лига е изключително заплетен, а развръзката може да настъпи буквално в последните минути на сезона.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки