В АНГЛИЯ: Лийдс спря Ливърпул за Топ 4 (ВИДЕО)

Тимът на Марсело Биелса сложи край на серията на "червените" от три поредни победи

В АНГЛИЯ: Лийдс спря Ливърпул за Топ 4 (ВИДЕО)

Лийдс спря Ливърпул за Топ 4 във Висшата лига. Мачът между двата състава завърши 1:1. Равенството остави гостите от "Анфийлд" на шеста позиция с 53 точки, на две от четвъртия Уесх Хем. Тимът на Марсело Биелса  сложи край на серията на "червените" от три поредни победи и се изкачи на 10-о място.

 
Играчите на Лийдс излязоха на загрявката с фланелки с надпис “Футболът е за феновете” и “Заслужете си го” под логото на Шампионската лига. Извън стадиона също бе интересно - фенове на Лийдс горяха фланелки на Ливърпул, а над “Елън Роуд” прелетя самолет с транспарант “Кажете не на Суперлигата”. Както е известно мърсисайдци са един от 12-те отбора, който прие поканата да участва в новия проект.
 
В петата минута Тиаго Алкантара отправи пасен изстрел, който вратарят на Лийдс успя да отрази. Ливърпул диктуваше събитията на терена и надиграваше своя съперник, но трудно се добираше до голови ситуации.
 
В 24-ата минута Фабиньо допусна груба грешка при изнасянето на топката, а Лийдс се възползва, организирайки бърза контраатака. Патрик Бамфорд излезе очи в очи с Алисон Бекер, но бразилският страж успя да го спре.
 
Ливърпул все пак откри резултата в 31-ата минута. Диого Жота изведе Трент Александър-Арнолд зад гърба на отбраната. Бранителят изпревари вратаря Мелие и стигна пръв до топката, за да я бутне към непокрития Садио Мане, който вкара на празна врата - 0:1!
 
Втората част започна с ранни пропуски за гостите, като първо Мелие отрази удар на Роберто Фирмино, а при последвалия ъглов удар Жота бе оставен абсолютно непокрит на метри от вратата, но стреля с глава над нея.
 
Лийдс натисна сериозна и само отличните изяви на Алисон попречиха на домакините да изравнят. Домакините имаха и претенции за дузпа, след като Банфорд насочи с глава една топка, която се отби в ръката на Александър-Арнолд. Реферът си послужи с ВАР и не реагира. В 59-та минута Джак Харисън бе близо до изравнителния гол, но ударът му бе блокиран. Малко след това Елдер Коща прати мощен удар, минал над гредата. Страхотните изяви на Лийдс продължиха с нови пропуски. В 69-та минута Алисон отрази нов удар на Джак Харисън, а шест по-късно Бамфорд разтресе напречната греда.
 
В 77-ата минута и Тайлър Робъртс изскочи сам срещу Алисон, но бразилският страж на гостите отново показа страхотната си класа. В 85-ата минута Салах стреля покрай гредата.
 
Само две по-късно Лийдс изравни. Харисън центрира от ъглов удар, а Диего Йоренте с глава прониза Алисон за 1:1.
 
 

Разширен репортаж

 

Треньорът на Милан: Рома показа повече качества

Вижте какво каза Стефано Пиоли

Треньорът на Рома: Победихме Милан с динамика, интелект и тактика

Вижте какво каза Даниеле Де Роси

ОБЗОР: Отново Леверкузен срещу Рома в полуфиналите на ЛЕ (ВИДЕО)

„Аспирините“ с нов рекорд - 44 мача без загуба след 1:1 в Лондон

Аталанта изхвърли Ливърпул и пренаписа историята си (ВИДЕО)

Салах вкара от дузпа единствения гол в Бергамо

Шчесни и Милик на линия за Каляри

Мойс Кийн аут за мача от Серия А

Фиорентина с една крачка по-близо до Атина (ВИДЕО)

120 минутна драма на "Артемио Франки"

Астън Вила на полуфинал след драма с дузпи (ВИДЕО)

Сълзи във Франция след силна игра и пирова победа на Лил

Валверде: Ман Сити играе по-добър футбол от нас, но ние сме Реал

„Те мислеха, че сме мъртви, но ние победихме“

Рома смачка Милан в Европа (ВИДЕО)

Леверкузен на пътя на "вълците" на полуфиналите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки