Клоп коментира Суперлигата: Трябва да сме задружни

"Не е редно феновете да наказват футболистите, те не са направили нищо нередно", заяви мениджърът

Клоп коментира Суперлигата: Трябва да сме задружни

 Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призова всички в клуба да бъдат задружни покрай огромното недоволство от феновете и заплахата за жестоки санкции от страна на УЕФА, след като "червените" и още 11 европейски гранда обявиха формирането на нова европейска Суперлига.

Преди две години Клоп сподели, че не харесва особено идеята за Суперлига, като сега потвърди думите си преди и след мача с Лийдс миналата вечер. "Мнението ми не се е променило. Трудно е да коментирам, нямаме много информация. Хората не са доволни и го разбирам, но не мога да кажа повече, защото ние с играчите не участваме в процеса. Ще трябва да изчакаме и да видим как ще се развият нещата. Най-важната част от един футболен клуба са феновете и играчите. И ние трябва да сме сигурни, че нищо няма да застане между тях. Чух, че те са свалили част от банерите на "Анфийлд" и не разбирам защо са го направили. Играчите не са направили нищо нередно. Трябва да бъдем задружни и да покажем на другите клубове, че никой не е сам", коментира Клоп.

Ветеранът в тима на Ливърпул Джеймс Милнър директно заяви, че не харесва идеята за новия турнир. "Мога да кажа само личното си мнение, не ми харесва и се надявам да не стане. Има много въпросителни. Опитвахме се да се подготвим за мача, така че мога само да си представя какво говорят хората за проекта и най-вероятно ще се съглася с повечето неща", сподели Милнър след срещата с Лийдс.

Двубоят на "Еланд Роуд", завършил при равенство 1:1, мина под знака на разтърсващата новина за създаването на европейска Суперлига, в която Ливърпул са един от отборите-основатели. Играчите на Лийдс излязоха да загряват на терена с екипи, на които пишеше "Футболът е за феновете", както и "Шампионска лига: заслужете си го". Мениджърът на "червените" Юрген Клоп разкри, че такива тениски са били оставени и в съблекалнята на гостите за играчите на Ливърпул, но немският специалист изтъкна, че отборът му няма нужда от напомняне, че трябва да си заслужи мястото в Шампионската лига.

Изненада! Жоржиньо може да напусне Арсенал в посока Барса

Поне така твърдят в Испания

Челси ще има нов президент от 2027 година

Изглежда няма да остане твърде много начело на отбора

Белингам спаси Англия (ВИДЕО)

"Трите лъва" избегнаха загуба от Белгия

Арсенал си хареса Морган Гибс-Уайт за лятото

Звездата на Нотингам може да стане "артилерист"

Висшата лига няма друга опция освен да отнеме точки на Челси

Това поне твърди бившият директор на Астън Вила Кийт Вайнс

Голяма чистка в Челси през лятото, много от футболистите са застрашени

Причината е разочароващото представяне

Атлетико (Мадрид) не е готов да плати исканата от Юнайтед цена за Грийнууд

22-годишният футболист се представя силно за Хетафе

Хари Кейн се завърна в Мюнхен

Нападателят се контузи по време на лагер на Англия

Арсенал, Челси и Милан влизат в битка за голмайстора на Спортинг (Лисабон)

Виктор Гьокереш е оценяван на 50 милиона евро

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки