Зидан за Суперлигата: Няма да ви дам мнението си

Специалистът се въздържа от коментар

Зидан за Суперлигата: Няма да ви дам мнението си

Треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан отказа да коментира създаването на европейската Суперлига. Един от главните инициатори на новосформирания турнир е именно президентът на 13-кратния европейски клубен шампион Флорентино Перес.


Френската легенда бе попитан на пресконференцията си преди мача с Кадис от Ла Лига в сряда вечерта за мнението му по най-горещата тема в световния футбол в последните дни, но Зизу отговори дипломатично, явно бягайки от евентуална конфронтация с Перес.


"Това са въпроси към един човек президента. Аз съм тук, за да говоря за мача, а не да говоря за други неща. Останалото не е част от моята работа. Няма да ви дам мнението си. Може би ще кажете, че не съм замесен и това е вярно. Треньорската дейност е това, което обичам да правя", сподели Зидан.


"Обичаме да се съревноваваме и ще се борим до последния ден. Каквото и да се случи, ще се борим до последния ден. Не зная дали ще спечелим, но ще дадем всичко от себе си. Това, че сме в битките ни дава кураж", каза Зидан, под чието ръководство този сезон "лос бланкос" имат реален шанс както за триумф в Ла Лига, така и за краен успех в Шампионската лига.


Французинът намекна, че играчите му са достигнали лимита от гледна точка на физическото си състояние и добави, че белгийската звезда Еден Азар все още не е готов на 100% за своето завръщане и ще пропусне мача с Кадис. На линия за двубоя с "пиратите" няма да бъде и германският халф Тони Кроос, който не игра и при нулевото равенство с Хетафе в неделя вечерта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки